Terug naar het overzicht

01 november 2022

Wat is Microsoft Azure?

Microsoft Azure is een openbaar cloudcomputingplatform dat oplossingen biedt, waaronder Infrastructure as a Service (IaaS), Platform as a Service (PaaS) en Software as a Service (SaaS). Deze oplossingen kunnen worden gebruikt voor een verscheidenheid aan services, zoals virtual computing, opslag, analyse, netwerken en meer. Microsoft Azure biedt meer dan 200 toepassingen; ze zijn allemaal ontworpen om bedrijven te ondersteunen en te bedienen via de cloud of via internet. Het kan worden gebruikt voor bedrijven van elke omvang, waar bedrijven de cloudgebaseerde services en applicaties kunnen kiezen die bij hun bedrijfsmodel passen.

Hoewel er veel voordelen worden aangeboden aan de gebruiker, zijn dit de belangrijkste voordelen van Azure:

1. Microsoft Azure kan zich eenvoudig aanpassen aan de steeds veranderende omstandigheden van uw bedrijf. De flexibele functies kunnen zowel handmatig als automatisch schalen, in overeenstemming met de eisen van het gebruik van toepassingen. In tegenstelling tot traditionele hosting is schalen in Azure veel eenvoudiger omdat u kunt overstappen op verschillende serviceplannen, afhankelijk van uw behoeften.

2.Azure beschermt niet alleen uw gegevens, maar biedt ook ondersteuning voor back-ups met één klik voor SQL-databases en virtuele machines die in Azure worden uitgevoerd. In het geval van serviceonderbrekingen of gegevensverlies kan Microsoft Azure gegevens sneller herstellen dan elke it-oplossing op locatie.

3. Met behulp van industriestandaard toepassingen die worden geleverd met unieke compliance- en beveiligingsfuncties, kan Microsoft Azure helpen bij het aanpakken van individuele zakelijke uitdagingen, van het moderniseren van uw financiële systemen en het implementeren van externe toegang tot het verbeteren van klantbetrokkenheid en het optimaliseren van klantrelaties.

4.Bedrijven kunnen hun IT-infrastructuur uitbesteden en webapplicaties ontwikkelen zonder geld uit te geven aan infrastructuuronderhoud door gebruik te maken van IaaS en PaaS van Microsoft Azure.

5.Bedrijven kunnen snel apps in de cloud implementeren en de privé-versie bedienen, of gebruikmaken van openbare cloudservices. Microsoft biedt ook hybride implementatie voor bedrijven die zowel cloud- als on-premise-oplossingen nodig hebben.

6.Azure biedt toegang tot alle gegevensinzichten via NoSQL- en SQL-gegevensservices en ingebouwde ondersteuning. Gebruikers kunnen hun besluitvormingsprocessen verbeteren en waardevolle inzichten verzamelen in potentiële kansen.

Bron: multisoftvirtualacademy

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.