Terug naar het overzicht
26 oktober 2022
Wat is er nieuw in Microsoft Whiteboard en wat staat er op de roadmap
Whiteboard is een essentieel hulpmiddel als het gaat om samenwerken in het Metaverse. Omdat je bijvoorbeeld de versie van Microsoft, Whiteboard op meerdere apparaten kunt gebruiken om iedereen samen te brengen naar hetzelfde digitale canvas, is het een echte Metaverse-tool. U kunt bijvoorbeeld op hetzelfde digitale bord werken met uw laptop, uw tablet, met Surface Hub of zelfs met uw telefoon of in de komende Microsoft Mesh Immersive-vergaderingen. Dit betekent dat Whiteboard door alle verschillende verzen werkt – mensen kunnen in de vergaderruimte zijn en samen fysiek op Surface Hub tekenen, terwijl sommigen zich in de virtuele Mesh-ruimte bevinden en tegelijkertijd zien wat er gebeurt. En laten we niet vergeten hoe Loop-componenten Microsoft Whiteboard in december nog beter zullen maken (huidig roadmapdoel) en vooruit: door een Loop-component in het whiteboard in te voegen, kunnen mensen de inhoud ervan wijzigen waar diezelfde component zich bevindt: in Teams, in Outlook en in Word-webversie (deze komt binnenkort – mijn gok is december-januari , vingers gekruist).
Dit betekent dat mensen synchroon of asynchroon van “overal” op hetzelfde bord kunnen werken – ze kunnen typen op de component Loop, notities toevoegen of nieuwe elementen toevoegen. Een echt veelzijdige tool die het mogelijk maakt om van faciliteren en workshoppen in de Metaverse een echte hybride ervaring te maken.
Ik heb ook Meta Horizon Workrooms geprobeerd, maar ik moet zeggen dat het veel functies mist in vergelijking met aankomende Mesh Spaces. Het whiteboard in Meta Horizon laat veel hoop op verbetering achter en de algehele ruimtes hebben niet het gevoel dat ze het werk daar mogelijk zouden maken zoals bedoeld. Natuurlijk zijn Meta Horizon Workrooms er al (en ik zal ze meer gaan verkennen met mijn nieuwe Meta Quest Pro, verwacht hier later wat artikelen over!) en Mesh immersive spaces zijn nog niet in gebruik.
Kijkend naar Microsoft Ignite-video’s denk ik niet dat het heel lang zal duren voordat we Mesh-meeslepende ruimtes in actie zullen zien. Met meta en Microsoft partnerschap en de mogelijkheid om deel te nemen aan Teams-vergaderingen van Meta Horizon en vooral de mogelijkheid om Meta Quest-apparaten te gebruiken om deel te nemen aan Mesh Spaces en Microsoft 365-apps te gebruiken (Word, Excel, PowerPoint, Outlook en SharePoint) , kan later Windows 365 cloud PC ook betekenen dat Horizon Workspaces misschien worden afgeschaft en zakelijke gebruikers worden aangemoedigd om mesh spaces in plaats daarvan te gebruiken. En om daar een win-win van te maken zou het me niet verbazen als Microsoft dan Horizon Worlds and Venues ondersteunt als commercieel Metaverse-platform met Mesh-integratie. Pure speculatie, maar zou een interessante stap zijn in het maken van de ene “echte” Metaverse. Ze hebben in ieder geval allebei een enorme gebruikersbasis gecombineerd (denk aan het aantal Facebook-gebruikers en Teams met al meer dan 270 miljoen maandelijkse gebruikers).
Ik ga die gedachte laten hangen in het metaversum en teruggaan naar het Microsoft Whiteboard. Het heeft het afgelopen jaar grote vooruitgang geboekt – zichzelf volledig getransformeerd en de functies van concurrenten ingehaald. Een van de grote recente wijzigingen was bijvoorbeeld de mogelijkheid om te kiezen welk whiteboard in een Teams-vergadering te gebruiken en externe deelnemers tijdens de vergadering op hetzelfde whiteboard te laten werken. Wat mensen vervolgens hopen te zien, is de mogelijkheid om Whiteboard ook buiten vergaderingen met externen te delen. Natuurlijk is de bron van wensen diep en vol, maar het Microsoft Whiteboard lijkt daar de hele tijd vooruitgang te boeken. Eén functie tegelijk.
Nieuwe functies van Microsoft Whiteboard: koppelingen en video’s
De nieuwste functies die aan Microsoft Whiteboard zijn toegevoegd, is de mogelijkheid om daar video en koppelingen toe te voegen.
Aan de linkerkant zie je acties die je kunt gebruiken om links en video’s toe te voegen. Rechts zet ik pijltjes om te herinneren aan het Gear-icoontje en dat je via dat naar de Whiteboard instellingen kunt. Ik heb gemerkt dat ik al die drie standaard aan houd en ze alleen uitzet als er een specifieke behoefte ontstaat.
Je kunt links en video’s op twee manieren toevoegen: met behulp van acties of gewoon door ze op het bord te plakken. Laten we eerst acties doornemen.
Druk gewoon op Video’s en je kunt de video-URL in het vak plakken. Je kunt video’s plakken van YouTube, SlideShare, Vimeo, Stream, Flip en TED. Helaas worden niet zomaar alle video’s ondersteund. Nee, u kunt uw mp4-bestand helaas niet toevoegen aan het whiteboard. Maar u kunt GIF’s toevoegen door afbeeldingen toe te voegen. Dat is een manier om wat bewegende inhoud naar het bord te uploaden. Ik denk echt dat het Whiteboard-team het toevoegen van enkele apps / extensies aan het bord mogelijk moet maken, zodat de community / het ecosysteem hun eigen apps kan gaan ontwikkelen – timers (ja, dit staat al op whiteboard-roadmap – maar misschien zouden mensen daar graag verschillende soorten timers hebben), polls (waarom voeg je hier geen Forms Polls toe, Whiteboard PG?), Taken, Projectbeheer enzovoort – of misschien zou de mogelijkheid om Power Apps toe te voegen veel zakelijke kansen openen. Zoals ik al zei: well of wishes is diep en vol.
Zodra de URL is geplakt, kunt u een voorbeeld zien en vervolgens op invoegen drukken.
En daar is ie dan!
Het is ook vermeldenswaard dat u alt-tekst kunt invoegen in video’s en vele andere objecten in het whiteboard.
It is also worth noting that you can insert Alt Text to videos and many other objects in the Whiteboard.
Het invoegen van een link is een zeer vergelijkbare ervaring. U klikt op de linkacties en u kunt de URL daar vervolgens plakken.
En net als bij video’s is de link bruikbaar – u kunt erop klikken om het doel naar de webbrowser te openen.
En ja, je hebt met links dezelfde opties als bij video’s: formaat wijzigen, roteren, kopiëren en plakken, alt-tekst, naar voren / naar achter verplaatsen en vergrendelen. Net als elk ander object in het Microsoft Whiteboard.
En hier is ook een video over het gebruik van copy-paste en formaat wijzigen / roteren op video & plakken van een link.
Wat biedt de toekomst voor Microsoft Whiteboard (de roadmap)
Routekaart vanaf 22 oktober. Ik heb een voorgevoel dat tekstopmaak naar november zal worden verplaatst, tenzij het Whiteboard-team een verrassing van de late maand maakt.
GELAATSTREK | GESCHATTE PREVIEW/GA-MAAND |
---|---|
Tekstopmaak | oktober 2022 |
Loop Componenten | augustus 2022 |
Commentaar | mei 2022 |
Volgen | mei 2022 |
Toeschrijving aan plaknotities | mei 2022 |
Timer | augustus 2022 |
Gebruikerssjablonen opslaan en delen | januari 2023 |
Microsoft-Loop
In dit fragment van Microsoft Ignite kunt u zien hoe Microsoft Loop wordt gebruikt in verschillende apps – Teams, Loop, Mobile, Outlook, Whiteboard en Word.
Bron: mymetaverseday
Meer weten?
Gerelateerde
blogs
Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.