Terug naar het overzicht

25 oktober 2022

U annoteert nu samen vanuit elke app in Microsoft Teams

Collaborative Annotations is een andere verbetering van Microsfot Teams. Aangedreven door Microsoft Whiteboard, is collaboratieve annotaties ontworpen om eenvoudigweg de mogelijkheid te bieden om samen te werken met anderen tijdens het delen van schermen in een Microsoft Teams-vergadering.

De functie geeft dus een nieuwe dimensie aan het delen van schermen, omdat deelnemers aan alles kunnen samenwerken door in wezen een whiteboard-overlay te gebruiken voor alles wat wordt gedeeld. Dit is handig als u feedback of input wilt vragen voor een ontwerp, diagram of een ander document in een one2one of wanneer u met een groep werkt.

Presentatoren kunnen een gezamenlijke annotatie starten voor alle deelnemers of alleen de presentator om aantekeningen te maken op gedeelde scherminhoud.

Het gebruik van de nieuwe functie is eenvoudig en intuïtief. Vanuit een Teams-vergadering bevindt zich een nieuwe knop in de besturingselementen voor vergaderingen in het midden bovenaan het scherm.

Collaboratieve annotaties gebruiken

Terwijl u uw volledige scherm in een vergadering deelt, selecteert u Het annotatiepictogram Microsoft Teams-annotatie starten in de besturingselementen voor vergaderingen in het bovenste middengedeelte van uw scherm.

Collaboratieve annotaties
Collaboratieve annotaties Bron: Microsoft

De rode omtrek rond het gedeelde scherm wordt blauw en alle deelnemers zien de Microsoft Whiteboard-toolset boven aan het gedeelde scherm. Iedereen in de vergadering kan meteen beginnen met het annoteren en het gereedschap rode pen is standaard geselecteerd.

Als u wilt beginnen met het annoteren, kunt u eenvoudig een van de gereedschappen in de whiteboardtoolset kiezen, zoals Plaknotitie, en beginnen met typen of tekenen op het scherm.

Collaboratieve annotaties
Collaboratieve annotaties Bron: Microsoft

Als u deze functie wilt gebruiken, moet u een presentatorrol in de vergadering hebben.

Annotatie-instellingen

Standaard kan iedereen aantekeningen maken. Samenwerkingscursors tonen standaard ook de namen van elke deelnemer aan de vergadering. Deze instellingen kunnen door iedereen in de vergadering worden in- of uitgeschakeld door selectie-instellingen en het schakelen tussen de onderstaande opties.

Instellingen voor gezamenlijke annotaties
Instellingen voor gezamenlijke annotaties Bron: Microsoft

Beperkingen

Er zijn een paar beperkingen, maar verwacht dat deze minder zullen zijn naarmate de nieuwe functie zich ontwikkelt. Met name deze zijn:

  • Collaboratieve annotatie is alleen beschikbaar voor delen op volledig scherm, niet voor het delen van afzonderlijke vensters.
  • Het exporteren van annotaties wordt momenteel niet ondersteund. Microsoft raadt u aan om tijdens de vergadering schermafbeeldingen te maken
  • Vergaderruimten met Android-apparaten worden momenteel niet ondersteund.

Beschikbaarheid

Deze nieuwe functie is momenteel in openbare preview en zal naar verwachting geleidelijk tegen het einde van deze week worden uitgerold.

Bron: robquickenden

Meer weten?

Neem contact op

Gerelateerde
blogs

Naar alle blogs

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.