Terug naar het overzicht

07 augustus 2021

Wat is direct routing voor Microsoft Teams?

Tenzij je de afgelopen jaren op vakantie bent geweest aan de donkere kant van de maan, zul je je ongetwijfeld bewust zijn van het verbluffende succes van Microsoft Teams in de ultracompetitieve unified communications-arena.

Maar er zijn twee woorden die vaak naar voren komen als IT-afdelingen beginnen te praten over Teams-adoptie: ‘direct’ en ‘routing’. Dus wat is Direct Routing voor Microsoft Teams precies? Belangrijker nog, waarom zou je je er druk om maken?

Bellen is goedkoop (of zou moeten zijn)

Zoals de gebeurtenissen van het afgelopen jaar hebben aangetoond, is het feit dat veel organisaties overstappen op een hybride werkmodel, de mogelijkheid om te bellen en deel te nemen aan onlinevergaderingen vanaf elke locatie van vitaal belang voor het handhaven van de productiviteit en het verzekeren van blijvend zakelijk succes. En toevallig is een van de beste dingen van Teams de mogelijkheden voor spraakcommunicatie.

Met behulp van het Teams-platform kunt u bellen in Teams, oproepen plaatsen, ontvangen en doorverbinden van en naar vaste en mobiele telefoons op het openbare telefoonnetwerk (PSTN), hetzij via het telefoonsysteem en belplannen van Microsoft, hetzij via uw eigen provider met Direct Routing for Teams.

Als je echter nog steeds een contract hebt met je huidige provider, kan de overstap naar Microsoft’s telefoonsysteem en belplannen een boete opleveren. Niet alleen dat, uw bestaande belabonnementen en lijnkosten kunnen voordeliger zijn dan een belabonnement van Microsoft.

Dit is precies waar Direct Routing om de hoek komt kijken.

Haal het beste van twee werelden

Direct Routing voor Microsoft Teams biedt u het beste van twee werelden doordat u alle voordelen van Teams kunt benutten terwijl u voor uw lijnen en minuten bij uw huidige provider blijft. In wezen stelt Direct Routing een session border controller (SBC) in staat om te bemiddelen tussen uw on-premises PSTN- of SIP-trunk en de Microsoft Teams-service.

Ingeschakeld op een fysieke of virtuele SBC en ofwel on-premises ofwel in een datacenter/cloud, werkt directe routering volgens hetzelfde principe als een SBC die een SIP-communicatie-entiteit verbindt met een andere SIP-entiteit met een andere smaak van het SIP-protocol.

Wanneer een inkomende oproep wordt ontvangen, bemiddelt de SBC een sessie van de provider en transformeert deze om te voldoen aan de smaak en vereisten van Microsoft Teams. Het wordt vervolgens doorgegeven aan de Microsoft Teams-client en aan de beoogde gebruiker. Op dezelfde manier wordt een uitgaand gesprek doorgeschakeld naar de SBC en vervolgens naar de ontvanger via de bestaande PSTN- of SIP-trunk.

Een van de beste dingen van deze oplossing is dat deze volledig schaalbaar is, van slechts een paar gebruikers tot tienduizenden. Het verlaagt de totale eigendomskosten doordat u lagere gesprekskosten krijgt en krijgt u volledige controle over uw communicatieoplossing. Via dezelfde SBC kunt u bijvoorbeeld extra communicatiesystemen parallel aansluiten.

Bron: audiocodes

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.