Warren Buffett kocht $ 37 miljard aan aandelen van Microsoft na een toevallige ontmoeting met Bill Gates.

 • Warren Buffett gaf investeringsadvies aan Bob Woodward, kocht Microsoft-aandelen na een ontmoeting met Bill Gates en sloot een deal van $ 37 miljard dankzij een toevallige ontmoeting, vertelde hij David Rubenstein in ‘How to Lead: Wisdom van’ s werelds grootste CEO’s, oprichters en Game Changers. “
 • De beroemde investeerder en de CEO van Berkshire Hathaway bespraken ook de spoorwegen, zijn jaarlijkse aandeelhoudersbrieven, zijn pensioenplannen en de toekomst van zijn bedrijf in het interview met de co-executive voorzitter van The Carlyle Group.
 • Scroll naar beneden om Buffett’s 10 beste citaten uit de discussie te lezen.

Warren Buffett, covoorzitter van de 10.000 Small Businesses Advisory Council, neemt deel aan een paneldiscussie na een persconferentie waarin een partnerschap van $ 20 miljoen werd aangekondigd om het 10.000 Small Businesses-initiatief van Goldman Sachs naar de stad Detroit, Michigan, 26 november 2013 te brengen.

Warren Buffett gaf investeringsadvies aan onderzoeksjournalist Bob Woodward, kocht 100 Microsoft-aandelen na een ontmoeting met Bill Gates en deed een acquisitie van $ 37 miljard vanwege een toevallige ontmoeting, vertelde hij David Rubenstein in een interview voor “How to Lead: Wisdom from the World’s Greatest CEO’s, oprichters en gamechangers. “

Rubenstein, de medeoprichter en mede-uitvoerend voorzitter van The Carlyle Group, publiceerde het boek in september. Hij sprak in 2016 met Buffett, een miljardair-investeerder en de CEO van Berkshire Hathaway.

Hier zijn Buffett’s 10 beste citaten uit het interview:

 1. “Het spoorwegbedrijf had een slechte eeuw. Ze lijken een beetje op de Chicago Cubs. Iedereen heeft zo nu en dan een slechte eeuw” – op Berkshire’s aankoop van de Burlington Northern Santa Fe-spoorweg in 2009.
 2. “Ik kocht 100 aandelen om bij te houden wat deze jonge jongen deed” – over zijn vroege relatie met Microsoft-medeoprichter Bill Gates. Buffett heeft waarschijnlijk minder dan $ 10.000 uitgegeven aan de aandelen, die nu meer dan $ 1 miljoen waard zijn.
 3. “Het was een ongeluk dat ik hem ontmoette. Als ik aan het golfen was geweest of zoiets, zou het nooit zijn gebeurd” – bij zijn toevallige ontmoeting met Precision Castparts CEO Mark Donegan toen de leidinggevende op bezoek was bij iemand anders op het kantoor van Berkshire. Nadat hij Donegan 30 minuten had horen spreken, zei Buffett tegen zijn collega dat hij hem moest bellen en een bod in contanten moest voorstellen, wat resulteerde in een overname van $ 37 miljard.
 4. “Als alle ziekten zijn afgenomen, neem ik belasting” – Buffett’s antwoord toen een medewerker van het Witte Huis hem belde om te vragen of hij het erg zou vinden om een ​​belasting naar hem te vernoemen.
 5. “Ik geniet van lesgeven. En dat is wat het jaarverslag is. Het is een leermechanisme” – elk jaar op zijn beroemde brieven aan aandeelhouders.
 6. “Investeren is gewoon jezelf het juiste verhaal toewijzen” – toen Bob Woodward Buffett om investeringsadvies vroeg, vertelde de chef van Berkshire aan de Washington Post-verslaggever dat investeren en rapporteren beide een onderwerp kiezen en feiten verzamelen.
 7. “Geld, in termen van reizen maken, of meer huizen bezitten of een boot of zoiets hebben, het heeft geen enkel nut voor mij” – over het onderwerp waarom hij tijd waardeert, niet geld.
 8. “Zolang ik mijn knikkers bewaar” – het antwoord van de 90-jarige op de vraag hoelang hij Berkshire zal blijven leiden.
 9. “Ik beschouw Berkshire Hathaway als een schilder als het om een ​​schilderij gaat, het verschil is dat het canvas onbeperkt is. Er is geen finishlijn bij Berkshire. Het is een spel dat je kunt blijven spelen” – over de eindeloze mogelijkheden om zijn bedrijf te laten groeien in de toekomst.
 10. ‘Toen ik aanbood om voor Ben Graham te werken, zei ik:’ Ik zal voor niets werken ‘. Zoek de baan die je opwindt. Zoek een passie “- Buffett’s advies aan jonge mensen.

Bron: businessinsider

Microsoft 365
Geplaatst op
okt 12, 2020
Categorieën