Terug naar het overzicht

14 augustus 2023

Waarom overstappen naar Direct Routing in Microsoft Teams zo’n slimme zet is

Microsoft Teams heeft zich gevestigd als een toonaangevend samenwerkingsplatform, waarmee teams moeiteloos kunnen samenwerken. Voor een geoptimaliseerde communicatiecapaciteit, maken steeds meer organisaties de overstap naar Direct Routing binnen Microsoft Teams.

Direct Routing maakt een vloeiende integratie mogelijk met externe telefoniediensten en biedt talloze voordelen die de productiviteit verhogen en communicatiewerkstromen stroomlijnen.

In deze blog belichten we de voordelen van de migratie naar Direct Routing en hoe het de communicatie binnen jouw organisatie kan transformeren.

De Verbinding Leggen: Direct Routing en de Buitenwereld

Direct Routing overbrugt de kloof tussen Microsoft Teams en de externe wereld. Het stelt organisaties in staat om hun bestaande telefonie-infrastructuur te integreren met Teams. Door rechtstreeks te koppelen aan een Session Border Controller (SBC), kunnen externe telefoongesprekken via Microsoft Teams worden gerouteerd. Zo krijgen gebruikers een eenduidige communicatie-ervaring.

De Migratie naar Direct Routing in Microsoft Teams: Een Stap-voor-Stap Proces

  • Beoordeel Je Communicatiebehoeften Voer een grondige beoordeling uit van je organisatie’s communicatie-eisen. Overweeg of oplossingen zoals Operator Connect beter geschikt zijn.
  • Kies de Juiste SBC en Telefonie-aanbieder Een geschikte Session Border Controller en telefoniedienstaanbieder zijn essentieel voor een succesvolle migratie.
  • Configureer Direct Routing Samenwerken met je SBC-provider is essentieel voor een goede Direct Routing-configuratie binnen Microsoft Teams.
  • Bereid Je Team en Gebruikers Voor Communiceer de komende migratie naar je team en bied training en ondersteuning.

De Voordelen van Migreren naar Direct Routing

  • Geïntegreerde Communicatie Migreren naar Direct Routing stelt organisaties in staat om alle communicatiekanalen te bundelen in Microsoft Teams.
  • Kosteneffectiviteit Direct Routing biedt aanzienlijke kostenbesparingen vergeleken met Microsoft Calling Plans.
  • Beveiligde Communicatie Direct Routing, geïntegreerd met een SBC, waarborgt dat spraakverkeer versleuteld en beschermd wordt.
  • Behoud van Bestaande Telefoonnummers Met Direct Routing kan jouw organisatie bestaande telefoonnummers behouden.
  • Schaalbaarheid en Flexibiliteit Direct Routing biedt de schaalbaarheid die nodig is voor groeiende organisaties.

Conclusie: Waarom de overstap maken?

Migreren naar Direct Routing in Microsoft Teams is een strategische keuze die jouw communicatieervaring naar een hoger niveau tilt. Het versterkt niet alleen de samenwerking en vermindert kosten, maar waarborgt ook een veilige en efficiënte communicatieomgeving. Met de expertise van ALTA-ICT aan je zijde wordt het inrichten van telefonie in Microsoft Teams een fluitje van een cent. Omarm Direct Routing en ontsluit het volledige potentieel van jouw Microsoft Teams platform. Neem contact met ons op via de contactpagina, en maak gelijk een afspraak.

Meer weten?

Neem contact op

Gerelateerde
blogs

Naar alle blogs

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.