Terug naar het overzicht

17 juli 2023

Gids voor het Opzetten van een Uitstekende Microsoft Teams Rooms Omgeving

Met de juiste Microsoft Teams Rooms opstelling, kunnen bedrijven hun werknemers hergroeperen, de productiviteit verbeteren en de kloven tussen het personeel minimaliseren

De werkomgeving is de afgelopen jaren drastisch veranderd. Hybride en remote werken zijn nu standaard bij bedrijven van alle groottes, en flexibiliteit, schaalbaarheid en behendigheid zijn cruciaal voor elk bedrijf. Echter, zelfs in dit veranderende landschap, blijven effectieve vergaderingen een essentiële rol spelen in de bedrijfsproductiviteit en prestaties.

De hedendaagse teams zijn meer dan ooit afhankelijk van effectieve vergaderingen voor het delen van kennis en inzichten tussen verspreide werknemers, en het behouden van de bedrijfscultuur. Innovatieve oplossingen zoals Microsoft Teams zijn een vast onderdeel geworden van de moderne werkomgeving en bieden uitgebreide tools om de werkkrachten te verenigen.

Teams biedt niet alleen een platform waar medewerkers ideeën en informatie kunnen delen, maar het biedt ook toegang tot waardevolle vergaderruimte-ecosystemen in de vorm van Microsoft Teams Rooms. Met de juiste Microsoft Teams Rooms (MTR) opstelling, kunnen bedrijven hun werknemers hergroeperen, de productiviteit verbeteren en de kloven tussen medewerkers minimaliseren. De uitdaging ligt in het creëren van een Room-ervaring die succes faciliteert voor de moderne werkkracht.

Hier zijn enkele stappen die bedrijfsleiders zullen moeten overwegen.

Stap 1: Definieer de Vergaderzaalvereisten

De eerste stap in het bouwen van een effectieve Microsoft Teams Rooms-omgeving is het definiëren van de vergader- en samenwerkingsbehoeften van het bedrijf. In het verleden waren veel vergaderzalen grote ruimtes, ontworpen om groepen van ongeveer 10-15 mensen te huisvesten. Nu echter, kunnen bedrijven profiteren van een breed scala aan verschillende vergaderomgevingen.

In het tijdperk van hybride werk, zijn huddle rooms, ontworpen voor een kleiner aantal van ongeveer zes fysieke deelnemers, ideaal voor bedrijven om handige en eenvoudige omgevingen te creëren voor ad-hoc hybride vergaderingen en samenwerkingssessies. Middelgrote vergaderzalen kunnen meer deelnemers accommoderen en bieden een uitstekend landschap voor brainstormsessies en uitgebreide discussies.

Alternatief, grote vergaderzalen kunnen ideaal zijn voor all-hands vergaderingen waar bedrijven meerdere leden van in-house personeel en externe deelnemers tegelijkertijd moeten verenigen. Het definiëren van de behoeften van het team zal bedrijven helpen om te beslissen hoe groot hun vergaderzalen moeten zijn, en welke tools ze moeten implementeren. Het kan ook merken helpen bij het beslissen of ze integraties met andere systemen moeten gebruiken, zoals de zakelijke PSTN-omgeving, via directe routing.

Stap 2: Creëer de Juiste Lay-out voor Inclusiviteit

Het ontwikkelen van de ideale Microsoft Teams Room voor het tijdperk van hybride en remote werken betekent heroverwegen hoe mensen zullen verbinden in een gedistribueerd landschap. Traditionele vergaderzalen, die deelnemers rond een gedeelde tafel plaatsten, zijn misschien niet geschikt voor deze nieuwe wereld. Bedrijven moeten misschien heroverwegen hoe ze hun ruimte structureren om inclusiviteit en participatie te bevorderen.

Bijvoorbeeld, alle deelnemers binnen de vergaderzaal moeten duidelijk het display kunnen zien voor het delen van inhoud en video-doeleinden. Daarnaast moet de ruimte zo zijn ontworpen dat elk personeelslid binnen de vergadering zich opgenomen voelt in het gesprek, ondanks fysieke aanwezigheid.

Zorgvuldig evalueren van beslissingen zoals waar videocamera’s en luidsprekers te plaatsen, waar displays te positioneren, en hoe verlichting en akoestiek te beheren zal de vergaderkwaliteit verbeteren.

Stap 3: Kies de Juiste Hardware

Na het beoordelen van de vergaderbehoeften van de beroepsbevolking, en hoe vergaderomgevingen binnen het kantoor zullen worden gestructureerd, is de volgende stap voor bedrijven het selecteren van de juiste hardware. De exacte tools die nodig zijn voor elke vergaderzaal zullen variëren afhankelijk van de grootte en het doel. Echter, enkele van de centrale oplossingen waarin de meeste bedrijven zullen moeten investeren, zijn onder andere:

Displays: Hoogwaardige displays zijn cruciaal voor het verenigen van verspreide werknemers, het bevorderen van inclusie, en het delen van waardevolle inhoud. In sommige gevallen kunnen meerdere schermen nodig zijn om video-schermen, presentaties, en andere assets tegelijkertijd te tonen.

Audiotoestellen: Betrouwbare audiotoestellen, zoals microfoons, luidsprekers, soundbars, en zelfs koptelefoons zullen nodig zijn voor alle vergaderdeelnemers. In de vergaderzaal moet audioapparatuur een heldere geluidskwaliteit bieden, terwijl echo en ruis worden geëlimineerd. Acoustic echo cancellation en noise suppression features kunnen zeer nuttig zijn.

Camera’s: High-resolution camera’s die in staat zijn om heldere beelden vast te leggen kunnen ofwel worden geïmplementeerd als afzonderlijke oplossingen in een moderne vergaderzaal, of als onderdeel van een complete “video bar” kit.

Deze tools moeten komen met geautomatiseerde pan tilt en zoom oplossingen, evenals state-of-the-art software om de streaming kwaliteit te verbeteren. Bedrijven zullen ook moeten nadenken over hoe teamleden de vergaderzaalomgeving zullen bedienen en beheren, met gebruiksvriendelijke bedieningspanelen die naadloos integreren met Microsoft Teams. Deze tools stellen deelnemers in staat om de vergaderomgeving te bedienen, video- en audio-instellingen aan te passen, en zelfs vergaderingen bij te wonen met een enkele aanraking.

Stap 4: Implementeer Tools om Vergaderzalen te Beheren

In-room bedieningspanelen zijn slechts een van de vergaderzaal beheersystemen die bedrijven zullen moeten overwegen bij het opzetten van een effectieve Microsoft Teams Rooms oplossing. Om ervoor te zorgen dat tools correct zijn geconfigureerd en geïmplementeerd, gecontroleerd op problemen, en opgewaardeerd wanneer nodig, zullen bedrijfsleiders ook toegang nodig hebben tot een operationeel centrum of controle software.

De juiste oplossing moet beheerders in staat stellen om Microsoft Meeting Room omgevingen, IP-telefoons, en andere apparaten te beheren en te monitoren, voor een holistische benadering van vergaderervaring monitoring. Met deze hulpmiddelen kunnen bedrijven de levenscyclusbeheer van de vergaderzaal toolkit stroomlijnen, en zelfs routinematige taken zoals het updaten van firmware vereenvoudigen.

Een effectieve beheeroplossing kan ook helpen om problemen in de vergaderzaal te verminderen, met remote troubleshooting en probleemdetectie tools. Bovendien stelt het systeembeheerders in staat om netwerkelementen en Teams-apparaten van overal te bedienen.

Stap 5: Vergroot de Vergaderproductiviteit met Inzichten

Tot slot, na het bouwen van een krachtige Microsoft Teams Room, moeten bedrijven ervoor zorgen dat ze het meeste uit hun investering halen. Uitgebreide analytische tools kunnen de ROI van een vergaderoplossing verbeteren, met AI-gedreven inzichten en begeleiding.

Een uitgebreid Meeting Insights platform kan alle door de vergadering gegenereerde inhoud vastleggen en organiseren op één plaats. Dit stelt bedrijven in staat om gemakkelijk vergaderinhoud te bewaren, delen en op te slaan, en waardevolle metrieken te volgen. Sommige tools komen zelfs met in-meeting voice assistants, die real-time actie-items, notities en vergadersamenvattingen kunnen loggen. Deze AI-tools kunnen ook helpen om sprekers in een vergadering te identificeren, en keywords geuit in een gesprek te volgen.

Met de juiste toolkit, kunnen bedrijven zelfs cruciale momenten in gesprekken markeren, en inhoud direct delen met deelnemers aan een vergadering nadat de discussie eindigt.

Het Bouwen van een Geweldige Microsoft Teams Room

Microsoft Teams Rooms heeft de kracht om de waarde van elke bedrijfsinvestering in Teams aanzienlijk te verbeteren. Echter, zoals elke oplossing voor samenwerking en communicatie, moet de technologie met zorg en nauwkeurige planning worden geïmplementeerd.

Het definiëren van vergaderzaal lay-outs, het kiezen van de juiste technologie om teams te empoweren, en het implementeren van tools om te monitoren, volgen, en gebruikerservaringen te verbeteren zal bedrijven helpen om hun personeelsleden te ondersteunen, en een meer inclusieve werkomgeving te creëren.

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.