Terug naar het overzicht

04 juli 2023

Maximaliseer efficiëntie met Teams Rooms-functies

Microsoft Teams Rooms zijn handige ruimtes die een complete vergaderervaring bieden door HD-video, audio en inhoudsdelen mogelijk te maken. Teams Rooms draaien software die is gebouwd op het Teams-platform.
De software biedt ook andere oplossingen om de uitdagingen van samenwerken op afstand het hoofd te bieden, op een moment dat het hybride werklandschap snel verandert. Hier zijn de vier nieuwste functies van Microsoft Teams Rooms.

Cloud IntelliFrame

De Cloud IntelliFrame-functie in Teams Rooms verdeelt de enkele videofeed van de kamer in een samengesteld zicht van gefocuste en omlijste videotegels die de deelnemers in de kamer laten zien. Dit stelt de deelnemers in staat om de gezichten van anderen in de vergadering beter te zien.

Bron: Microsoft

Front Row

Om de focus in de kamer naar de deelnemers op afstand te brengen, heeft Teams een Front Row-functie die de achtergrond van elk individu vervangt door een gedeelde achtergrond. “Het zal dan een uniforme grootte toepassen op elke videofeed, zodat deelnemers op afstand levensgroot verschijnen voor de deelnemers in de kamer, ongeacht hoe ver of dichtbij ze bij hun camera’s kunnen zijn,” volgens Microsoft.

Ruimtelijke audio

Audio is een belangrijk onderdeel van een vergadering en de functie voor ruimtelijke audio is bedoeld om eventuele problemen met dit aspect te verminderen. De functie helpt de deelnemers in de kamer om op een natuurlijkere manier de spreker in de videogalerij te volgen met audio-aanwijzingen. Als iemand aan de linkerkant van de videogalerij spreekt, komt hun stem uit die richting – net zoals wanneer ze fysiek in de kamer zouden zijn. Volgens Microsoft komt deze functie ook naar online vergaderingen om de ‘ervaring van vergaderingen op afstand authentieker en inclusiever voor iedereen te maken’.

Samenwerkende notities

Samenwerkende notities hebben als doel online vergaderingen effectiever te maken. De functie stelt de deelnemers aan de vergadering in staat om in real-time samen te werken en te co-creëren aan de vergaderagenda, notities en vervolgtaken. “Samenwerkende notities zijn een Loop-component en blijven altijd gesynchroniseerd, ongeacht hoeveel plaatsen ze in leven en kunnen gemakkelijk worden gekopieerd en gedeeld in chats, groepschats, e-mails, en andere documenten”, zei het bedrijf.

Teams Rooms bij ALTA-ICT

Bij ALTA-ICT kunnen we je helpen om alles uit de Microsoft Teams Rooms-functies te halen. Of het nu gaat om het instellen van je virtuele vergaderruimte, het begeleiden van je team in het gebruik ervan, of het oplossen van eventuele problemen – ons deskundige team staat klaar om je bij elke stap te ondersteunen. Neem contact met ons op of bezoek onze Teams Rooms-pagina voor meer informatie: alta-ict.nl/TeamsRooms. We kijken ernaar uit om je bedrijf te helpen de efficiëntie van virtuele meetings te maximaliseren!

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.