Terug naar het overzicht

26 maart 2023

Waarom Microsoft Forms een must-have gratis tool in Microsoft 365 is

Microsoft 365 is een van de populairste cloudplatforms ter wereld, met ongeveer 345 miljoen licenties in gebruik. En dat aantal is in Q32 3 met 2022% gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar. Een van de redenen voor de aanhoudende groei is de suite van cloudtools die in de service worden aangeboden. Abonnees krijgen een stal van meer dan 20 verschillende apps, waaronder de kernsuite van Microsoft Office die velen elke dag gebruiken.

Met zoveel verschillende apps is het niet ongebruikelijk dat sommige apps ongebruikt blijven. Bedrijven zijn zich er misschien niet eens van bewust dat ze toegang hebben tot deze andere handige tools. Een van de handigste apps die je krijgt met een Microsoft 365-abonnement is Microsoft Forms.

Van het verzenden van klantenenquêtes aan het einde van het jaar tot het beoordelen van de gereedheid voor wijzigingen, Formulieren maakt het gemakkelijk. Deze online enquête- en formulieropbouwtool heeft organisaties veel te bieden. En als je een abonnement hebt op Microsoft 365, dan krijg je formulieren al gratis inbegrepen.

Wat is Microsoft Forms?

Microsoft Forms is een formulier voor slepen en neerzetten, quiz en enquêtemaker. Het is eenvoudig te gebruiken en stelt u in staat om enquêtes via een link te verzenden. Ontvangers kunnen uw formulier vanaf elk apparaat online invullen.

Zodra ontvangers de enquête hebben ingevuld, komen de resultaten onmiddellijk in de software. U kunt de verzamelde resultaten in kaart zien in de software. U kunt de resultaten ook exporteren naar Excel.

Aan de slag in formulieren:

 1. Ga naar office.com en meld u aan bij uw Microsoft-account.
 2. Kies “Nieuw formulier” of “Nieuwe quiz: in het bovenste menu.
 3. OF u kunt ervoor kiezen om de ingebouwde sjablonen te verkennen.

Voordelen van het gebruik van Microsoft Forms

 • Het is inbegrepen in Microsoft 365-abonnementen

Als u zich al abonneert op Microsoft 365, is het zinvol om Formulieren te gebruiken. Het kan u geld besparen als u een afzonderlijke enquêtetool gebruikt, zoals Survey Monkey. Het is gemakkelijk toegankelijk door u aan te melden met uw Microsoft-account.

 • Het bespaart tijd

Het verzenden van een enquête per e-mail is tijdrovend. U moet zich zorgen maken over e-mails die stuiteren als gevolg van een bijlage. Je moet ook tijd besteden aan het verzamelen van alle resultaten als ze binnenkomen.

Het gebruik van Formulieren kan u veel tijd besparen. Mensen hoeven niets te downloaden of een bijlage bij een e-mailbestand te openen. Ze volgen gewoon uw link en vullen het formulier online in. Zodra ze de enquête invullen, krijg je het resultaat. Forms verzamelt ook alle antwoorden voor u.

 • Krijg automatisch in kaart gebrachte resultaten

U kunt de resultaten van de enquête snel zien in zinvolle grafieken. Formulieren maakt het eenvoudig om naar Excel te exporteren als u de enquêteresultaten naar een ander platform wilt uploaden.

 • Het is gemakkelijk te gebruiken

Er is een zeer lage leercurve met Forms. De interface is intuïtief en eenvoudig, dus zowat iedereen kan erin springen en het gaan gebruiken.

Op welke manieren kunt u gebruikmaken van Microsoft-formulieren?

 • Jaarlijks klanttevredenheidsonderzoek

Het gebruik van een webgebaseerde enquête kan uw responspercentage van klanten verhogen. Ze kunnen uw tevredenheidsenquête vanaf elk apparaat invullen, waardoor het voor hen snel en gemakkelijk is.

U kunt direct resultaten zien. Breng ze vervolgens in kaart om inzicht te krijgen in wat uw bedrijf goed doet en wat u kunt verbeteren.

 • Medewerker Security Awareness Quiz

Stuur een beveiligingsbewustzijnsquiz naar uw werknemers met behulp van Formulieren. Het kan eenvoudig worden geïntegreerd in uw cybersecurity awareness training. Het platform vertelt je ook de gemiddelde reactietijd per persoon.

 • Change Readiness Survey

Verandermanagement is een groeiende focus van veel organisaties. Dit komt door de snelheid van technologiegedreven transities. U kunt Formulieren gebruiken om de gebruikersgereedheid voor de acceptatie van wijzigingen te verbeteren. Maak en verzend een enquête over de gereedheid voor wijzigingen naar getroffen groepen.

 • Registraties voor evenementen

Organiseert u een evenement? U kunt eenvoudig registratiegegevens verzamelen. Stuur een formulierlink via QR-code, sociale media, tekst of e-mail.

 • Vrijwilligers registratie formulier

Sluit een formulier voor formulierregistratie in op uw webpagina om vrijwilligers aan te melden. Het platform verzamelt automatisch verschillende talenten of andere vrijwilligersinformatie. Dit helpt je om de talenten van mensen beter af te stemmen op jouw behoeften.

En meer

Meer ideeën vindt u in de formuliersjablonen. Zoals:

 • Concurrentieanalyse studie
 • Feedbackenquête na het evenement
 • Aanvraagformulier kantoorfaciliteit
 • Medewerkerstevredenheidsonderzoek
 • Enquête over productprijzen
 • Aanvraagformulier food catering
 • Het datumformulier opslaan
 • Inschrijvingsformulier voor cursussen

Wil je meer uit Microsoft 365 halen?

De kans is groot dat je bedrijf met Microsoft 365 wat waarde op tafel laat liggen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze Microsoft 365-ondersteuningsservices.

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.