Terug naar het overzicht

09 augustus 2022

Waarom de migratie en het beheer van Office 365 uitbesteden?

Zit je momenteel in een on-premise omgeving en overweeg je een overstap naar de cloud? Organisaties nemen elke dag de beslissing om over te stappen op Office 365, is het tijd voor jou om ook deze overstap te maken? In de meeste gevallen is het antwoord waarschijnlijk ja, tenzij wettelijke of andere vereisten de overstap naar de cloud te uitdagend maken. Door deze beslissing te nemen, vereenvoudigt u het beheer van uw infrastructuur, verlaagt u de kosten en verbetert u de mobiele toegang tot informatie aanzienlijk. Bovendien hebt u continu toegang tot de nieuwste functies die Office 365 beschikbaar heeft in plaats van maanden te wachten tot het volgende servicepack wordt uitgebracht.
Met uw beslissing om over te stappen naar Office 365, denkt u waarschijnlijk na over welke inhoud moet worden gemigreerd (en niet gemigreerd!), Gevolgd door de noodzaak om op zoek te gaan naar een technologiebedrijf om uw inhoudsmigratie te ondersteunen. In de meeste gevallen zullen bedrijven zich richten op het vinden van bedrijven die gespecialiseerd zijn in Office 365-migraties. Op het eerste gezicht lijkt dit misschien een goede aanpak. Uw migratie naar Office 365 is echter slechts het begin, niet het einde, van uw digitale transformatie. Het vinden van de juiste partner die u kan begeleiden in deze reis is erg belangrijk.

De digitale wereld, inclusief Microsoft Office 365, is heel anders dan de meer gestructureerde “service pack” mentaliteit. Met functies en updates die bijna dagelijks plaatsvinden, vereist het een andere mindset en focus, om niet alleen op de juiste manier te beheren, maar nog belangrijker, om ten volle te profiteren van alle Office 365-mogelijkheden. De beste manier om dit te doen is door een managed services-partner te selecteren die ervaring heeft met het uitvoeren van inhoudsmigraties en die doorlopende, strategische ondersteuning en beheer van uw Office 365-tenant biedt. Dit zorgt ervoor dat uw organisatie alle nieuwe functies en functies die worden aangeboden efficiënt en productief gebruikt en gebruikt.

Het selecteren van dit type technologiepartner heeft veel voordelen. Eerst begint het met een ontdekking van uw bedrijf om uw roadmap voor digitale transformatie te ontwikkelen. Dit zorgt ervoor dat u rekening houdt met alle mogelijkheden die Office 365 te bieden heeft en dat u deze mogelijkheden afstemt op de specifieke behoeften van uw organisatie. Dit wordt meestal gevolgd door het voorbereiden van uw tenant en migratie van inhoud (bijv. gegevens, e-mail). Dit kan inhoud uit veel verschillende bronnen omvatten voor consolidatie in Office 365. Afhankelijk van het niveau van verandering in de organisatie en de kennis van het personeel, omvat dit verandermanagement en trainingsactiviteiten. Terwijl u uw migratie plant en implementeert, moet u ook overwegen uw primaire Office 365-helpdeskondersteuning uit te besteden om de veelvoorkomende, dagelijkse problemen van gebruikers aan te pakken. Dit heeft verschillende belangrijke voordelen:

  • Houdt kostbare interne IT-resources vrij om zich te concentreren op uw bedrijfstechnologieactiviteiten;
  • Elimineert de noodzaak om personeel aan te nemen of om te scholen (en hen op de hoogte te houden van de voortdurende Office 365-updates en -wijzigingen die “dagelijks” plaatsvinden);
  • Zorgt ervoor dat gebruikers problemen snel kunnen oplossen, waardoor de potentiële gevolgen tot een minimum worden beperkt.

Naast het beheren van uw Office 365-helpdesk, kan en moet uw managed services-provider uw primaire escalatiepunt zijn in het geval er een groot probleem optreedt en zal deze indien nodig een interface met Microsoft bieden. De meeste managed service providers hebben de kennis en ervaring om effectief te reageren en hebben waarschijnlijk al eerder soortgelijke problemen gezien.

Gezien het volume aan continue Office 365-updates biedt uw managed services provider doorlopende strategische begeleiding, optimaal gebruik en ondersteuning voor acceptatie om ervoor te zorgen dat u de voordelen van uw Office 365-investering maximaliseert. Dit omvat de overweging van services die geen deel uitmaken van Office 365, zoals de Enterprise Mobility and Security Suite (EMS) en Dynamics 365 (xRM). En door uw licenties te laten ondersteunen via een beheerde serviceprovider van Microsoft, krijgt u de mogelijkheid om maandelijks licenties aan te schaffen, te beheren en te betalen tegen de jaarlijkse abonnementsprijs. Dit betekent dat u alleen betaalt voor de licenties die u nodig hebt.

Terwijl u uw overstap naar Office 365 overweegt, zijn hier enkele dingen om over na te denken:

  • Office 365 biedt een complete, beheerde infrastructuur voor e-mail, inhoud, chatberichten, vergaderingen en moderne samenwerkingstools
  • De meeste licentieplannen omvatten Office, met desktop- en onlineversies van Outlook, Word, Excel en PowerPoint
  • Functies en mogelijkheden worden voortdurend bijgewerkt, zorg ervoor dat u een plan hebt om te beheren
  • Het uitbesteden van uw technologie vereenvoudigt het beheer en de ondersteuning van uw infrastructuur
  • Office 365 biedt veel opties voor samenwerking , zowel intern als extern, om aan uw behoeften te voldoen
  • Platform biedt een volledig mobiele ervaring
  • Extra mogelijkheden breiden uw investering uit, zoals Enterprise Mobility and Security, Dynamics 365, Advanced Threat Protection, enz.

Verkoop jezelf niet te kort of verstik de voordelen die je organisatie kan bereiken. De uitrol van uw digitale werkplekstrategie met een managed service partner is een kosteneffectieve manier om meer voordelen te behalen uit uw digitale investeringen op zowel de korte als de lange termijn. U hebt ook een vertrouwde adviseur waarop u een beroep kunt blijven doen om ervoor te zorgen dat uw digitale strategie gelijke tred houdt met uw bedrijf, evenals dagelijkse functie-updates en nieuwe mogelijkheden.

Bent u op zoek naar een managed services provider om uw Office 365-strategie of helpdeskondersteuning te begeleiden? Neem online contact met ons op of bel ons op +31(85)0530301.

Bron: withum

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.