7 tips om Microsoft Teams beter te gebruiken

Het chatplatform van Microsoft, Microsoft Teams, heeft de zakenwereld stormenderhand veroverd. De tool wordt al gebruikt door meer dan 500.000 bedrijven en organisaties over de hele wereld. De cloudgebaseerde app helpt teams nog beter dan voorheen samen te werken en te communiceren.

Hier zijn 7 tips die het gebruik van Microsoft Teams een nog effectiever hulpmiddel maken.

1. Vergroot de zichtbaarheid van uw vergaderingen en gesprekken

Microsoft Teams biedt een uniforme chat- en vergaderervaring. Stel dat uw team Microsoft Teams gebruikt voor vergaderingen en gesprekken. In dat geval kunt u de zichtbaarheid van deze items vergroten door de kleur van de tegel aan te passen zodat deze opvalt tussen andere tegels op uw teampagina. U kunt ook recente aankondigingen of aankomende evenementen vastzetten op de startpagina van uw teams, zodat ze top-of-mind blijven.

2. Verbind uw persoonlijke accounts met Microsoft Teams

Met Microsoft Teams kunt u eenvoudig uw persoonlijke accounts zoals Twitter en Facebook en andere apps zoals Trello, YouTube en andere koppelen aan het teams-tabblad aan de linkerkant van uw scherm. Hierdoor verbetert de algehele ervaring door al uw meldingen op één plek te plaatsen die vanaf elk apparaat toegankelijk is.

3. Verberg ongebruikte tabbladen om rommel te verminderen

Er zijn veel Microsoft Teams-tabbladen die u niet elke dag nodig hebt, zoals clubs, bestanden en andere. Als u deze tabbladen verbergt, wordt de rommel op uw teampagina minder en krijgt u een schone, afleidingsvrije werkruimte. Het verbergen van tabbladen is eenvoudig te doen door met de rechtermuisknop op het tabblad te klikken en ‘Dit tabblad verbergen’ te kiezen.

4. Gebruik apps om Microsoft Teams nog beter te maken

Microsoft Teams gaat over meer dan alleen een chatroom hebben. Je kunt ook apps gebruiken voor zaken als OneNote, Planner, Power BI en meer om de ervaring van je team naar een hoger niveau te tillen. Dus of u nu een gedeelde Planner-takenlijst maakt of een interactief rapport maakt in Power BI, apps kunnen uw samenwerkingsstrategie maximaliseren.

5. Deel uw scherm met Microsoft Teams

Een van de voordelen van werken bij een bedrijf dat Office 365 gebruikt, is de mogelijkheid om je scherm rechtstreeks vanuit Teams te delen. U kunt ook andere personen opnemen in de sessie voor het delen van het scherm en samen audio of video kiezen, en beslissen of u meerdere mensen aan het gesprek wilt of alleen uzelf.

6. Leiderschap roteren met gedeelde toegang

Gedeelde toegang betekent dat meer dan één persoon het team kan beheren. Dit kan handig zijn bij het rouleren van leiderschap of het toestaan ​​​​van iemand om voor een korte periode afstand te doen van het eigendom. Gedeelde toegang stelt u in staat om verschillende eigenaren te hebben, maar toch continuïteit in uw werk te behouden zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat u de bal laat vallen bij belangrijke initiatieven.

7. Gebruik Microsoft Teams voor applicatietraining en probleemoplossing

Microsoft Teams is niet alleen voor chatten en vergaderen. Je kunt het ook gebruiken voor het hosten van trainingssessies, klassikale lessen of online webinars met een live publiek en zelfs een quiz achteraf waarmee je de voortgang van de gebruikers kunt volgen. Microsoft Teams is ook een effectiever hulpmiddel voor het oplossen van problemen vanwege de moderne gebruikersinterface, waardoor het voor gebruikers gemakkelijker wordt om vragen te stellen en hulp te krijgen.

Bron: small-bizsense