Terug naar het overzicht

25 januari 2023

Uw intranet verbeteren met Microsoft Viva

Wat is Microsoft Viva?  

Microsoft Viva is een platform voor werknemerservaring en betrokkenheid dat is gebouwd in Microsoft Teams. Het verbindt het werk dat uw mensen elke dag doen – oproepen, vergaderingen en samenwerking – met de collectieve kennisrepository van uw organisatie. Dit overbrugt de kloof tussen werken, leren en inzichten.  

Er is een groeiend aantal modules beschikbaar, maar enkele van de modules die u misschien het meest relevant vindt voor uw intranet zijn:  

  • Viva Connections: cultiveer positieve communicatie  
  • Viva Engage: verbind mensen in uw hele organisatie 

Lees meer over hoe Microsoft Viva samenwerkt met je Microsoft 365-toepassingen zoals SharePoint en Teams in onze blog.  

Hoe gebruik je Microsoft Viva Insights?  

Microsoft Viva Insights biedt elke gebruiker gepersonaliseerde aanbevelingen die zijn ontworpen om hen te helpen hun beste werk te doen. Het helpt mensen betere werkgewoonten op te bouwen met gegevensgestuurde inzichten en aanbevelingen in Microsoft Teams.  

Het gebruik van Viva Insights is eenvoudig: u hebt toegang tot tools om verbonden te blijven, uw tijd te beschermen en de vergadercultuur te verbeteren. Unieke aanbevelingen zijn ontworpen om een cultuur te creëren waarin zowel uw mensen als de organisatie kunnen gedijen.  

Hoe sluit Viva aan bij bestaande interne communicatieplatforms en -tools?  

Microsoft Viva heeft een aantal modules beschikbaar in Microsoft Teams, waardoor het een echt agile platform is. Dit is hoe we denken dat sommige modules de meeste waarde kunnen toevoegen aan interne communicatie:  

  • Viva Connections helpt u een mobiele ervaring voor uw SharePoint-intranet rechtstreeks vanuit de Teams-app te ontgrendelen door gepersonaliseerd bedrijfsnieuws en -strategie dichter bij de werkstroom te brengen. 
  • Viva Engage draait om enterprise social: het helpt je om een gevoel van verbondenheid voor je mensen te bevorderen, verbinding en het delen van informatie aan te moedigen.  
  • Viva Amplify is een nieuwe functie die zal worden gelanceerd om het creëren en beheren van campagnes voor interne communicatoren mogelijk te maken.  

Al met al zorgen de verschillende apps ervoor dat je mensen vanaf één platform toegang hebben tot alles wat ze nodig hebben om hun werk te doen.  

Wat is het verschil tussen Viva Engage en Yammer?  

Viva Engage en Yammer zijn beide ontworpen om samenwerking en betrokkenheid binnen uw organisatie te bevorderen. Het enige verschil tussen de twee producten is dat Viva Engage wordt gehost binnen Microsoft Teams op desktop en mobiel, terwijl Yammer meestal wordt geopend via een webbrowser of in de speciale mobiele app. 

Kan ik Microsoft Viva gebruiken voor leren en ontwikkelen binnen een grote onderneming? 

Ja natuurlijk. Het is de moeite waard om te erkennen dat Viva Learning niet concurreert met bestaande, volwassen leer- en ontwikkelingsplatforms, maar gemakkelijk toegang kan bieden tot ‘snack-based learning’, met sessies van 10 tot 20 minuten over specifieke onderwerpen. 

Hoe kom ik aan Viva Amplify? 

Je hebt misschien de aankondiging van Microsoft van de nieuwe Viva Amplify-app gehoord. Het is ontworpen om u in staat te stellen grootschalige communicatie effectiever te maken door processen te centraliseren en begeleiding te bieden om u te helpen berichten te maken die resoneren met uw mensen. Het maakt communicatie gemakkelijker en beter, en verhoogt op zijn beurt de kans dat uw boodschap wordt gehoord.  

Viva Amplify schrijft momenteel privé preview-gebruikers in – naar verwachting zal het in de zomer breder beschikbaar zijn, maar we zullen alle updates hebben wanneer ze beschikbaar zijn. 

Bron: freshintranet

Meer weten?

Neem contact op

Gerelateerde
blogs

Naar alle blogs

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.