Terug naar het overzicht

05 juni 2023

Van Microsoft 365 Copilot tot Viva Insights: Microsofts complete verzameling AI-tools

Generatieve AI-tools bereiken de mainstream: ontdek Microsoft’s nieuwste AI-aanbiedingen

Generatieve AI-tools trokken vorig jaar de aandacht met voorbeelden als ChatGPT en DALL-E, en sindsdien is er veel gesproken over commerciële toepassingen. In dit artikel verkennen we Microsoft’s nieuwste AI-gedreven aanbiedingen en hoe deze het zakendoen vergemakkelijken voor partners.

Wat is generatieve AI?

Generatieve AI is een type machine learning dat in staat is om een breed scala aan nieuwe content te creëren. De recente ontwikkelingen zijn te danken aan de convergentie van twee recente ontwikkelingen in AI-onderzoek: grote taalmodellen (LLM’s) en generatieve adversarial-netwerken (GAN’s).

Microsoft’s nieuwste AI-gedreven aanbiedingen

 1. Microsoft 365 Copilot
  Copilot is een nieuwe AI-assistent geïntegreerd in Dynamics 365, gebaseerd op de kracht van ChatGPT. Deze helpt bij het automatiseren van taken zoals routinematige gegevensinvoer en het genereren van content.
 1. De nieuwe Bing
  Microsoft heeft nieuwe natuurlijke taalverwerking-capaciteiten toegevoegd aan zijn Bing-zoekmachine om gebruikersvragen beter te begrijpen en relevantere resultaten te genereren. Bing kan nu ook andere media zoals afbeeldingen, video’s, nieuwsartikelen en sociale media integreren in de zoekresultaten.
 2. Microsoft Cognitive Services
  Dit is een pakket van cloudgebaseerde tools en API’s waarmee partners en hun klanten AI en machine learning kunnen integreren in hun diensten. Het omvat functionaliteiten zoals tekst-naar-spraak, vertaling en taalanalyse.
 3. Microsoft Translator
  Een nieuwe cloudgebaseerde AI-service die realtime vertaalservices aan eindgebruikers biedt. Partners kunnen de API van Translator gebruiken om aangepaste toepassingen voor hun klanten te bouwen.
 4. Microsoft Bot Framework
  Dit uitgebreide framework helpt bij het bouwen van chatbots die kunnen werken in elke branche. Het stelt partners in staat om diensten te ontwikkelen die routinematige klantvragen beantwoorden en de kosten van klantenservice verlagen.
 5. Microsoft Viva Insights
  Viva is een werknemerservaringsplatform dat helpt bij het verbeteren van het welzijn en de werk-privébalans van werknemers. Viva Insights genereert een hoogwaardig overzicht van werkgewoonten en -productiviteit en helpt bij het nemen van datagedreven besluiten.
 6. Speaker Coach
  Geïntegreerd in PowerPoint, biedt Speaker Coach AI-aangedreven persoonlijke assistentiediensten om gebruikers feedback en tips te geven over hun presentatieprestaties, zodat ze in privé kunnen oefenen.

Door deze nieuwe AI-gedreven technologieën kunnen Microsoft-partners en hun klanten profiteren van efficiëntere werkprocessen en tijdbesparing op routinematige taken. Blijf op de hoogte van de nieuwste AI-ontwikkelingen en benut het potentieel van generatieve AI in uw bedrijf.

Deze nieuwe generatieve AI-technologieën, geïmplementeerd door Microsoft, stellen partners en hun klanten in staat om de efficiëntie en productiviteit te verhogen door routinematige taken te automatiseren. Door AI-gestuurde tools zoals Microsoft 365 Copilot, Bing, Cognitive Services, Translator, Bot Framework, Viva Insights en Speaker Coach te integreren, kunnen organisaties zich richten op het innoveren, strategisch plannen en groeien van hun bedrijf. Omarm de kracht van generatieve AI-tools en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen om effectief en concurrerend te blijven in de steeds veranderende technologische wereld.

Bron: Microsoft

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.