Terug naar het overzicht

21 april 2023

Microsoft lanceert Copilot in Microsoft Viva en Viva Glint

Microsoft heeft onlangs aangekondigd dat het AI Copilot zal toevoegen aan zijn Viva-platform, na de introductie van Microsoft 365 Copilot vorige maand. Het doel van Copilot is om de betrokkenheid en prestaties van werknemers te verbeteren en zo betere bedrijfsresultaten te behalen. Viva is een employee experience-platform dat doelen, werknemerscommunicatie, leren, werkplekanalyses en feedback combineert. Copilot in Viva is gebouwd op het Microsoft 365 Copilot System en gebruikt AI van de volgende generatie om deze nieuwe prestatievergelijking te versnellen.

Met Copilot kunnen leiders hun personeel begrijpen en betrekken door suggesties te geven voor het stellen van doelen en belangrijke resultaten. Dit maakt het stellen van doelen vereenvoudigd en bespaart werknemers tijd door de status van doelen samen te vatten, blokkers te identificeren en de volgende stappen voor te stellen. Copilot biedt leiders ook suggesties voor het maken van boeiende en inspirerende berichten en het analyseren van betrokkenheidsstatistieken. Het personeel kan gebruikmaken van Copilot in Viva Learning om samengestelde leercollecties en beknopte kennissamenvattingen te krijgen die zijn afgestemd op specifieke rollen of ontwikkelingsbehoeften.

Microsoft introduceert ook de nieuwe Viva Glint, een enquêtetool om de betrokkenheid van werknemers te meten en te verbeteren. Viva Glint zal zich in juli 2023 formeel aansluiten bij de Viva Suite. Duizenden opmerkingen van werknemers zullen worden samengevat en geanalyseerd om leiders een nieuwe manier te bieden om feedback te verkennen door vragen te stellen in natuurlijke taal. Viva Glint zal leiders ook helpen het inzicht in de organisatie te versnellen en te verdiepen door geaggregeerde gegevens over werknemersbetrokkenheid samen te brengen in combinatie met gedrags- en samenwerkingsgegevens van Viva Insights en de Microsoft Graph.

Kirk Koenigsbauer, corporate vice president voor Microsoft 365, benadrukte het belang van productiviteit en werknemersbetrokkenheid. “Uit ons laatste onderzoek blijkt dat de meest succesvolle organisaties organisaties zijn die prioriteit geven aan zowel productiviteit als werknemersbetrokkenheid. Bedrijven met een betrokken personeelsbestand presteerden financieel twee keer zo goed in vergelijking met bedrijven met een niet-betrokken personeelsbestand”, zei hij.

Copilot in Viva is gebouwd op Microsofts uitgebreide benadering van Responsible AI. Het neemt automatisch het beveiligings-, nalevings- en privacybeleid van uw organisatie voor Microsoft 365 over, zodat u weet dat het klaar is voor de onderneming. Het werk van Microsoft wordt geleid door tientallen jaren van onderzoek naar AI, aarding en privacybeschermende machine learning, evenals hun Responsible AI-standaard en een kernset van AI-principes, zoals eerlijkheid, betrouwbaarheid en veiligheid, privacy en beveiliging, inclusiviteit, transparantie en verantwoording. Dit betekent dat Copilot in Viva niet alleen effectief is, maar ook veilig en verantwoordelijk wordt ingezet.

In de snel veranderende zakenwereld van vandaag wordt productiviteit vaak gezien als de sleutel tot het verbeteren van de prestaties van een bedrijf. Maar het is belangrijk om te onthouden dat productiviteit alleen niet genoeg is om duurzaam succes te behalen. Het is de combinatie van productiviteit en werknemersbetrokkenheid die de beste resultaten oplevert.

Met Copilot in Viva kunnen leiders beter begrijpen wat hun werknemers nodig hebben en hoe ze het beste kunnen worden betrokken bij hun werk. Het platform biedt leiders de tools om werknemers te helpen bij het stellen van doelen, het krijgen van training en het ontvangen van feedback. Dit alles draagt bij aan een betere werknemerservaring, wat weer leidt tot betere bedrijfsresultaten.

Viva Glint is een waardevolle aanvulling op het platform, omdat het leiders een gemakkelijke manier biedt om de betrokkenheid van werknemers te meten en te verbeteren. Het verzamelen van feedback en het begrijpen van de gevoelens en behoeften van werknemers is cruciaal voor het creëren van een werkomgeving waarin iedereen kan gedijen.

Kortom, Microsoft blijft voorop lopen in de ontwikkeling van AI-technologieën en Viva is het nieuwste bewijs van hun toewijding om bedrijven te helpen hun prestaties te verbeteren en hun werknemerservaring te optimaliseren. Met de toevoeging van Copilot en Viva Glint aan het Viva-platform, hebben leiders nu de tools die ze nodig hebben om de betrokkenheid en prestaties van hun personeel te verbeteren en zo betere bedrijfsresultaten te behalen.

Bron: cfotech

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.