Terug naar het overzicht

14 april 2023

Ontdek Nieuwigheden in Microsoft Viva’s Employee Experience Platform

Met de nieuwste ronde updates voor Viva lijkt Microsoft Viva volledig te pushen om een compleet platform voor werknemerservaring te worden. Begrijpen wat er nieuw is, is ongelooflijk belangrijk om Viva onder de knie te krijgen en de tools optimaal te gebruiken.

In dit artikel gaan we alle nieuwe functies in Microsoft Viva bespreken. We laten je ook weten hoe je vandaag nog aan de slag kunt!

Wat Is Microsoft Viva?

Microsoft Viva is een employee experience platform – een platform dat wordt gebruikt om organisaties meer controle te geven over hoe hun werknemers omgaan met en werkervaringstechnologie ervaren, met als doel integratie in hun huidige systemen.

Het platform, gelanceerd in 2021, heeft als doel om leren, volgen, samenwerken en communicatie samen te brengen in een grotere werknemerservaring voor de hele instelling. Sindsdien heeft Microsoft nieuwe functies gepusht om Viva om te vormen tot een essentieel werknemersplatform voor bedrijven over de hele wereld.

Met enorme wereldwijde bedrijven zoals PayPal viva in de korte tijd sinds de lancering op hun werkplek hebben geïmplementeerd, heeft Microsoft alle reden om het voor een lange tijd te ondersteunen.

Hiermee hebben ze nieuwe functies toegevoegd die de manier waarop bedrijven denken over werknemerservaring en betrokkenheid hebben veranderd – en ze zijn niet gestopt in 2023. Laten we eens kijken naar alle nieuwe functies die ze hebben geïntroduceerd!

Viva Engage: Antwoorden In Viva

Samenwerking en communicatie zijn de sleutel tot het succes van elk modern bedrijf. Antwoorden in Viva brengen het communicatie- en samenwerkingsproces van een forumsite naar uw bedrijf.

Met Answers in Viva kunt u uw eigen kennisbank opbouwen en er tegelijkertijd voor zorgen dat werknemers binnen uw instelling toegang hebben tot de antwoorden die ze nodig hebben om hun taken uit te voeren.

De forumstijl betekent dat medewerkers vrijelijk vragen kunnen stellen in een open forum en kwaliteitsfeedback en antwoorden kunnen ontvangen van verschillende medewerkers instellingsbreed.

Viva Engage: Leiderschapshoek

Goed leiderschap is een belangrijk onderdeel van elk goed team. Leadership Corner is een belangrijk hulpmiddel om ervoor te zorgen dat uw team de leiders kan zien en zich welkom voelt om met hen te communiceren – terwijl u ook op de hoogte blijft.

Leiders kunnen aankondigingen doen voor specifieke gemeenschappen en evenementen organiseren, die uw personeel verder kunnen samenbrengen en ervoor kunnen zorgen dat het leiderschap in uw organisatie sterk is en dicht bij de rest van het team staat.

Volledig aanpasbaar – net als de rest van het platform – is de leiderschapshoek de belangrijkste plek voor uw werknemers om de leiders van hun team te leren kennen en productiever en positiever met hen te communiceren.

Viva Engage: Ask Me Anything Evenementen

Een AMA (ask-me-anything) evenement is een sessie waarin gebruikers vragen kunnen stellen aan leiders en andere deskundige medewerkers om hun werk beter te begrijpen.

Dit zal helpen om uw medewerkers samen te brengen en hen te helpen nog meer contact te maken, terwijl het ook een manier voor hen is om op de hoogte te blijven van belangrijke aspecten van uw organisatie.

Uiteindelijk is dit een andere manier om discussie in uw hele organisatie te creëren en om werknemers te helpen op een meer vrije en open manier contact te maken – het creëren van organische en doordachte discussies over belangrijke kwesties binnen uw organisatie.

Viva Sales: Ai-Gegenereerde E-Mailantwoorden

Met behulp van GPT-technologie maakt Viva Sales nu AI-e-mailantwoorden mogelijk – wat werknemers in uw hele organisatie veel tijd kan besparen bij het automatisch beantwoorden van e-mails die ze niet handmatig hoeven te beantwoorden.

Viva Sales creëert een e-mail ‘kickstart’ voor u om variabelen binnenin te kunnen onderzoeken en wijzigen. U kunt doorgaan met het genereren van nieuwe kickstarts totdat u de juiste voor u vindt en alles wijzigen wat nodig is in de e-mail – wat betekent dat de controle volledig in uw handen ligt.

Viva Sales: Live People Kaarten

Met Live People Cards kunt u naadloos informatie verkrijgen over de persoon met wie u communiceert, zonder dat u naar de informatie hoeft te zoeken of de toepassing die u gebruikt hoeft te verlaten.

Het effectief gebruiken van Live People Cards in uw workflow betekent in wezen dat u nooit uw huidige stroom hoeft te verlaten om erachter te komen of te contextualiseren met wie u ook communiceert – alle informatie is er, inline.

Viva Connections: Nieuwe Thuiservaring

De nieuwe thuiservaring binnen Viva Connections voelt geweldig om te gebruiken en maakt het gebruik van de tool veel gemakkelijker voor al uw werknemers – met een nieuwe, rijkere ervaring rondom.

Dit maakt het gebruik van Viva-verbindingen veel bevredigender en gemakkelijker voor iedereen binnen uw organisatie en zorgt ervoor dat ze zonder gedoe toegang hebben tot de tools die ze nodig hebben.

Viva Learning: Leerpad Creatie

Ontwikkeling en leren zijn de sleutel tot het succes van elk modern bedrijf. Viva Learning versterkt dit nog verder met de nieuwe Learning Path Creation tool, waarmee bedrijven verrijkende leerervaringen in hun hele organisatie kunnen creëren.

Met learning path creation kunt u veel bronnen gebruiken om werknemers in uw hele organisatie op te leiden en te laten groeien – en hen te helpen hun volledige potentieel te bereiken.

Rondom zal dit de ontwikkelingscapaciteiten van uw organisatie nog meer helpen, waardoor werknemers hun werkervaring echt kunnen verrijken met nieuwe leermogelijkheden en trajecten onderweg.

Aan De Slag

Microsoft Viva is een geweldig platform voor werknemerservaringen met veel nieuwe functies om uw werkplekervaring te verrijken.

Met tal van tools tot uw beschikking – van samenwerking tot onderwijs en alles daartussenin – kan Microsoft Viva u helpen uw werknemerstevredenheid te verbeteren en u te helpen uw toptalent te behouden.

Bron: carecomputers

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.