Terug naar het overzicht

21 maart 2022

Upgrade voorgestelde antwoorden van Microsoft Teams kunnen nuttig zijn

Een nieuwe upgrade naar Microsoft Teams kan het reageren op moeilijke berichten veel gemakkelijker maken dan ooit tevoren.

Het zakelijke communicatieplatform richt zich op een update die “voorgestelde reacties” in Microsoft Teams-chats zal bevatten.

Hoewel wijdverspreid op Gmail, sms-services en andere platforms, zal de functie van de aanbevolen reactie de context van de eerdere berichten beoordelen en een handvol haalbare antwoorden presenteren, waarbij we al het denken voor ons doen.

Volgens de Microsoft 365-roadmap waarin de upgrade wordt uitgelegd, zal Microsoft Teams “ondersteunende AI” gebruiken om eerdere berichten te evalueren en aanbevolen antwoorden te geven.

Gebruikers krijgen maximaal 3 voorgestelde antwoorden te zien waaruit ze kunnen kiezen en kunnen hun selectie ook met een muisklik verzenden.

Op dit moment is de functie nog steeds gemarkeerd als “in uitvoering”, maar Microsoft heeft een openbare releasedatum van april dit jaar gegeven, dus we kunnen binnen de komende weken een debuut zien.

Wanneer het wordt vrijgegeven, is de mogelijkheid toegankelijk voor alle Teams-gebruikers wereldwijd die het desktopplatform gebruiken.

De nieuwe mogelijkheid is de nieuwste in een reeks verbeteringen voor Teams, omdat het bedrijf ernaar streeft om er een onmisbare hybride werkplektool van te maken.

Onlangs introduceerde een reeks add-ons voor Teams real-time tolken, waardoor gebruikers toegang hebben tot een breed netwerk van deskundige vertalers die op aanvraag inbellen bij vergaderingen. Zodra een vergadering is begonnen, kunnen deelnemers een vervolgkeuzemenu gebruiken om te schakelen tussen zowel de oorspronkelijke opnamefeed als de interpretatie van de vertaler.

Teams heeft onlangs ook verklaard dat het de beschikbaarheid van zijn live ondertitelingsfunctie uitbreidt naar een breder scala aan gebruikers in een poging om de toegankelijkheidsnormen te verbeteren. Tot vandaag was de live ondertitelingsoptie vergrendeld achter een registratiebarrière, dus iedereen die als bezoeker een vergadering binnenkomt via een link die door de host wordt geleverd, zou het zonder de toegankelijkheidsfunctie moeten doen.

Teams blijven groeien in populariteit, met de nieuwste gegevens van het bedrijf waaruit blijkt dat het platform nu meer dan 270 miljoen actieve maandelijkse gebruikers heeft.

Bron: itcompany

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.