Terug naar het overzicht

27 juli 2022

U kunt nu een Windows 11-licentie rechtstreeks bij Microsoft kopen

Gebruikers hoeven niet langer te upgraden naar Windows 11 via Windows 10

U kunt nu een Windows 11-licentie kopen en deze rechtstreeks van de Microsoft-website downloaden, in plaats van te upgraden van een versie van Windows 10, heeft het bedrijf bevestigd.

Volgens PCMag, lijkt de verandering ergens in mei 2022 te hebben plaatsgevonden, maar een gebrek aan een persbericht of communicatie van Microsoft betekende dat deze wijziging door de mazen van het net glipte.

Voor veel pc-gebruikers zal Windows 11 al geïnstalleerd zijn of beschikbaar zijn als een upgrade voor hun bestaande machines, en dat is al zo sinds de lancering in oktober 2021, maar doe-het-zelf pc-bouwers hebben (tot voor kort) een versie van Windows 10 moeten downloaden, voordat ze vanuit dat besturingssysteem upgraden.

Download Windows 11 van Microsoft

Een Windows 11 Home-download kan worden toegevoegd aan een online winkelwagentje en worden gekocht voor € 145, wat geen prijsverhoging betekent ten opzichte van de equivalente Home-versie van Windows 10.

In eerste instantie lijkt het erop dat er geen Pro-versie van het besturingssysteem is, maar deze is te vinden onder een andere pagina op de website van Microosft. Windows 11 Pro is beschikbaar voor € 259 – dezelfde prijs als Windows 10 Pro.

Windows 11 Pro (downloaden)
Windows 11 Pro (downloaden)

De mogelijkheid om een Windows 11-licentie aan te schaffen, zou pc-bouwers tijd moeten besparen, die het niet langer via het vorige besturingssysteem hoeven te krijgen.

Een verwerkingssnelheid van ten minste 1 GHz, 4 GB RAM, 64 GB opslag en een minimaal negen inch 720p-scherm zijn enkele van de belangrijkste vereisten voor doe-het-zelvers om Windows 11 te installeren.

Systeemvereisten Windows 11
Systeemvereisten Windows 11

Windows 11 update 22H2 brengt ook meer controle over beveiligingsmaatregelen met zich mee en biedt meer bescherming tegen malware.

We hebben met een Microsoft-winkelvertegenwoordiger bevestigd dat de huidige downloads worden uitgevoerd op buildnummer 21H2 en dat gebruikers een melding moeten ontvangen wanneer 22H2 klaar is om te downloaden.

Bron: techradar

Meer weten?

Neem contact op

Gerelateerde
blogs

Naar alle blogs

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.