Terug naar het overzicht

06 februari 2022

Twitter kan gebruikers binnenkort toestaan om berichten in artikelstijl te schrijven

Twitter staat altijd al bekend om zijn tekenlimiet per tweet, die vroeger 140 tekens was en vervolgens in 2017 opliep tot 280. Het lijkt er echter op dat het bedrijf nieuwe manieren heeft verkend om gebruikers langere teksten te laten schrijven met een nieuwe functie genaamd ‘Twitter-artikelen’.

De functie werd voor het eerst ontdekt door app-onderzoeker Jane Wong, die een verborgen menu toonde op de website van het sociale netwerk gewijd aan de nieuwe artikelenfunctie. Hoewel er geen details zijn over hoe Twitter-artikelen zullen werken, kunnen gebruikers vermoedelijk volledige artikelen op het sociale netwerk schrijven zonder de limiet van 280 tekens.

Een screenshot gedeeld door Wong laat zien dat gebruikers de optie hebben om “Een Twitter-artikel te maken”, wat suggereert dat de functie niet beperkt zal zijn tot bepaalde categorieën accounts.

Het sociale netwerk introduceerde in 2020 een nieuwe manier om tweets te delen als ‘continue threads’, zodat gebruikers meerdere tweets aan hetzelfde gesprek kunnen koppelen. De limiet van 280 tekens per tweet blijft echter bestaan, zelfs voor threads.

Een woordvoerder van Twitter bevestigde aan CNET dat het bedrijf binnenkort meer details over Twitter-artikelen zal delen.

Als Twitter gebruikers inderdaad langere teksten laat schrijven op het sociale netwerk, kan dit worden gezien als een poging om rechtstreeks te concurreren met andere blogplatforms zoals Medium. We weten ook niet of het sociale netwerk op enigerlei wijze inkomsten zal genereren met artikelen, maar het zou geen verrassing zijn als langere teksten exclusief zijn voor Super Followers of Twitter Blue-abonnees.

Het enige dat we zeker weten, is dat Twitter met meer dan 200 miljoen gebruikers zeker iets in zijn voordeel heeft om een platform voor het publiceren van artikelen te lanceren.

Bron: 9to5mac

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.