Terug naar het overzicht

05 februari 2022

Gmail krijgt een nieuwe gebruikersinterface vergelijkbaar met Microsoft Outlook

Aan de voorkant heeft Google’s Gmail de afgelopen jaren slechts kleine updates ontvangen. Dat zal echter snel veranderen, aangezien het bedrijf nu een nieuwe uniforme gebruikersinterface heeft aangekondigd die het gemakkelijker maakt om tussen applicaties te schakelen.

Ter herinnering, hier is hoe de huidige interface eruit ziet:

Huidige, “klassieke” gebruikersinterface

Zoals u in de bovenstaande schermafbeelding kunt zien, worden gebruikers gevraagd om optioneel een nieuwe gebruikerservaring voor Gmail uit te proberen. Zodra ze zich aanmelden, is dit de interface die ze krijgen:

Aankomende, nieuwe gebruikersinterface

Op het eerste gezicht lijkt het enigszins op Microsoft’s Outlook, hoewel er enkele verschillen zijn. Applicaties zijn netjes weggestopt in het linkerdeelvenster, terwijl opties voor labels en e-mails er nu ook volledig naast worden weergegeven. Omdat de applicaties zich in hun nieuwe positie bevinden, hoeft u niet te schakelen tussen tabbladen of vensters om Chat of Meets te gebruiken, u kunt dat rechtstreeks in hetzelfde browservenster doen. Meldingsballonnen worden ook weergegeven voor elke toepassing. In de toekomst zal Google ook een uniforme zoekervaring bieden, zodat het ook resultaten van geïntegreerde applicaties zoals Chat weergeeft.

De nieuwe interface wordt uitgerold naar iedereen behalve Workspace Essentials-klanten en beheerders kunnen deze niet uitschakelen. Vanaf 8 februari krijgen gebruikers de opt-in-banner te zien, terwijl vanaf april zelfs degenen die zich niet hebben aangemeld de nieuwe gebruikersinterface krijgen met de mogelijkheid om terug te keren naar de klassieke interface.

Tegen het einde van Q2 2022 wordt dit de standaard UI voor iedereen en is het niet meer terug te draaien. Een gestroomlijnde navigatie-ervaring wordt ook beschikbaar op speciale chat op internet en gebruikers kunnen chatvensters niet naar de rechterkant van Gmail verplaatsen.

Bron: neowin

Meer weten?

Neem contact op

Gerelateerde
blogs

Naar alle blogs

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.