Terug naar het overzicht

12 januari 2022

Twitter begint met het testen van ‘Quote Tweet met reactie’-video’s in de iOS-app

Twitter heeft de afgelopen maanden verschillende wijzigingen doorgevoerd in zijn mobiele apps, allemaal met verschillende gradaties van bruikbaarheid. Automatische ondertiteling voor video’s arriveerde in december, een bijgewerkt Explore-tabblad ging dezelfde maand in testen en de mobiele app stopte met het laden van AMP-pagina’s in november (godzijdank). Nu bevindt zich een andere functie in de testfase die populair is op videogerichte sociale media: reactievideo’s.

Het officiële ondersteuningsaccount voor Twitter plaatste donderdag, “tweet reactie video’s kunnen nu beginnen op Twitter! […]

Wanneer je op het pictogram Retweet tikt, kies je ‘Tweet citeren met reactie’ om je eigen Tweet-opname te maken en aan te passen : een reactievideo (of foto) met de Tweet ingesloten.’ De functionaliteit is min of meer identiek aan hoe Instagram, TikTok en andere sociale media-apps al het insluiten van berichten in video’s en afbeeldingen toestaan.

Dit kan een nieuwe stap zijn in de richting van Twitter om enkele van de meest gebruikte functies van TikTok te klonen, omdat de populariteit van TikTok blijft stijgen – CloudFlare zei dat TikTok Google overtrof als het populairste webdomein in 2021. Ingesloten opmerkingen en berichten zijn vrij gebruikelijk op TikTok en vergelijkbare functies bestaan al jaren op andere apps (waaronder Instagram, eigendom van Meta). Het recente Explore-tabbladexperiment veranderde tweets in schermen op volledig scherm met media die zijn uitgerekt om het scherm te vullen, vergelijkbaar met de hoofdfeed in TikTok.

De tweet vermeldde niet wanneer Twitter de functionaliteit op Android gaat testen, maar het is ook mogelijk dat de functie later wordt uitgefaseerd in plaats van een bredere uitrol te krijgen. Reactievideo’s komen niet zo vaak voor op Twitter, waar de meeste mensen de voorkeur geven aan threads van tweets (of linken naar een TwitLonger, Medium of een andere vorm van bloggen). Het is echter niet zo verwonderlijk dat Twitter op zijn minst het idee probeert – hoe populairder TikTok wordt, hoe meer mensen op zoek gaan naar de functies op andere sociale mediaplatforms.

Bron: xda-developers

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.