Terug naar het overzicht

01 maart 2023

Top 5 voordelen van Microsoft 365 die kunnen helpen bij het realiseren van bedrijfsgroei

Microsoft 365 is de ultieme moderne productiviteitsoplossing voor moderne bedrijven die hun werknemers in staat stelt slimmer te werken, niet harder. Wat zijn de voordelen van Microsoft 365 en waarom is het voor jou een slimme keuze? Zoek uit.

De werkplek zoals we die vandaag kennen – is geëvolueerd. Van hoe we werken – tot waar we werken – alles is veranderd.

Sinds het begin van 2020 zagen we een toename van de trends met betrekking tot werken op afstand en hybride werk, diversificatie gedreven door het personeelsbestand van meerdere generaties (traditionalisten, babyboomers, gen-X en gen-Y), hun verschillende behoeften, toenemende neiging tot technologie en meer.

Om deze trends in te halen en meer werknemersbetrokkenheid te bereiken, hebben organisaties toegang nodig tot moderne technologische oplossingen die zijn ontworpen om te werken volgens de behoeften van het moderne personeel – wat ons bij Microsoft 365 brengt.

Microsoft 365-productiviteitssuite is ontworpen om bedrijven te helpen manieren te vinden om groei te stimuleren , zonder zich zorgen te hoeven maken over de kosten.

Wat is Microsoft 365? Hoe helpt het bedrijven om te slagen en te groeien? Wat zijn de voordelen die bedrijven kunnen behalen door de Microsoft 365-suite te gebruiken?

De rest van het artikel zal zich richten op het beantwoorden van de bovenstaande vragen. Dus laten we erin duiken.

Wat is Microsoft 365?

Microsoft 365 (voorheen bekend als Office 365) is een zakelijke productiviteits- en samenwerkingssuite die wordt aangeboden door Microsoft. Het wordt geleverd met bekende Office-toepassingen zoals Word, Excel, PowerPoint, enz. evenals op samenwerking op de werkplek en communicatiegerichte apps zoals Outlook, OneDrive, Teams en SharePoint.

Microsoft 365 wordt aangedreven door de cloud – vandaar dat het alle voordelen van een cloudgebaseerde oplossing biedt. Hiermee hebben gebruikers overal en via elk apparaat toegang tot hun documenten en bestanden – alles wat ze nodig hebben is een actieve internetverbinding. Microsoft 365-abonnementen zijn beschikbaar voor persoonlijke, zakelijke en zakelijke gebruikers.

Microsoft 365 is geen oplossing waar alleen zakelijke klanten van kunnen genieten. Vanwege de kostenflexibiliteit is het ook ideaal voor startups en kleine bedrijven met beperkte budgetten en teams. Voor het MKB is Microsoft 365 een ideale oplossing. Waarom? Omdat het kan fungeren als een enkele geïntegreerde oplossing die aan al uw zakelijke behoeften kan voldoen.

Met Microsoft 365 hoeven mkb-bedrijven zich geen zorgen te maken over het gebruik van oplossingen met meerdere punten voor verschillende zakelijke behoeften. Van cloudopslag en e-mailtoepassingen tot bedrijfsintranet en communicatie : Microsoft 365 is de alles-in-één oplossing voor al hun zakelijke behoeften.

Microsoft 365 – een kosteneffectieve, moderne oplossing voor moderne bedrijven

Microsoft 365 is een geïntegreerde suite van oplossingen die voldoen aan verschillende zakelijke behoeften, zoals productiviteitstools, communicatie- en samenwerkingstools en cloudopslagoplossingen.

De cloudgebaseerde oplossing stelt mkb-bedrijven in staat om overal en op elk apparaat toegang te krijgen tot gegevens en applicaties, wat flexibiliteit en gemak biedt voor werknemers, vooral degenen die op afstand werken.

Bovendien is Microsoft 365 een kosteneffectieve oplossing, omdat mkb-bedrijven kunnen betalen voor de services die ze nodig hebben zonder extra kosten, zoals hardware- of onderhoudskosten.

Uit een nieuwe Total Economic Impact™ of Microsoft 365 E3-studie van Forrester Consulting, in opdracht van Microsoft, bleek dat het gebruik van Microsoft 365 E3 samengestelde organisaties USD 1.500 per gebruiker per jaar bespaarde, met een rendement op de investering van 205 procent en een terugverdientijd van minder dan drie maanden.

Het is mogelijk vanwege de verschillende functies en voordelen die Microsoft 365 met zich meebrengt.

Laten we het in detail hebben over de belangrijkste voordelen van Microsoft 365 voor uw bedrijf.

Top 5 voordelen van Microsoft 365 voor je bedrijfsgroei

1) Gecentraliseerd documentbeheer

Gecentraliseerd documentbeheer betekent in wezen het opslaan en beheren van documenten en bestanden op een gecentraliseerde locatie, in plaats van ze verspreid te hebben over verschillende apparaten of locaties.

Het doel is eenvoudig: de efficiëntie, toegankelijkheid en beveiliging helpen verbeteren. Alle teamleden hebben vanaf één locatie toegang tot en kunnen eraan samenwerken. Dit vermindert ook het risico op fouten, ondersteunt versiebeheer en vermindert de kans op gegevensduplicatie.

Microsoft 365 biedt toepassingen die kunnen helpen bij gecentraliseerd documentbeheer.

De populairste hulpprogramma’s die Microsoft aanbiedt om documentopslag en -beheer te ondersteunen, zijn onder meer:

OneDrive: OneDrive is een cloudgebaseerde service voor het opslaan van bestanden die is ontwikkeld door Microsoft. Hiermee kunnen gebruikers bestanden en foto’s in de cloud opslaan en ze overal met een internetverbinding openen. OneDrive wordt geleverd met verschillende functies, waaronder het delen van bestanden, samenwerking en versiebeheer, waardoor teams gemakkelijk in realtime aan documenten kunnen werken.

OneDrive

Afbeelding credit: Microsoft

SharePoint: SharePoint is een webgebaseerd samenwerkings- en contentmanagementplatform ontwikkeld door Microsoft. Het biedt een gecentraliseerde locatie waar teams documenten, lijsten en andere inhoud kunnen maken, opslaan en beheren. SharePoint stelt gebruikers in staat om in realtime samen te werken aan projecten en documenten, met versiebeheer en feedbackfuncties die teamwork efficiënter maken.

SharePoint

Afbeelding credit: Microsoft

2) Ondersteunt externe en hybride werkplekbehoeften

De COVID-19-pandemie benadrukte opnieuw de behoefte aan veerkracht en wendbaarheid voor bedrijven. Van het adopteren van digitale technologieën tot het toestaan van werknemers om te kiezen voor een hybride manier van werken, organisaties toonden hun vermogen om flexibel te zijn voor het grotere goed van zowel hun werknemers als klanten.

Hybride werk introduceert echter ook een nieuwe reeks obstakels die conventionele, on-premises oplossingen niet bekwaam genoeg zijn om mee om te gaan. Om de ondersteuning voor toekomstige hybride werkmodellen te optimaliseren, moeten bedrijven hun technologische infrastructuur moderniseren en stroomlijnen. Dit zal helpen bij het verminderen van beveiligingsrisico’s, lagere IT-beheerkosten en het wegwerken van overbodige oplossingsuitgaven, waardoor ze meer kunnen bereiken met minder middelen. Microsoft 365 helpt je daarbij.

Microsoft 365 is ontworpen om overal en altijd toegang te bieden tot zijn suite van productiviteitstools en -services, waardoor het een ideale oplossing is voor het ondersteunen van externe werknemers.

3) Verbeterde productiviteit en samenwerking

Productiviteit is een maat voor hoe efficiënt een bedrijf zijn middelen gebruikt, waaronder tijd, geld en arbeid. Een productiever bedrijf kan dezelfde resultaten behalen met minder middelen, wat kan helpen de kosten te verlagen en de winst te verhogen.

Een productiever bedrijf is beter uitgerust om te concurreren met andere bedrijven in dezelfde branche. Door efficiënter en effectiever te zijn, kunnen bedrijven betere producten en diensten aanbieden, sneller reageren op de behoeften van klanten en de concurrentie voorblijven.

Microsoft 365 bevat verschillende productiviteitsverhogende hulpprogramma’s, zoals Microsoft Teams, SharePoint en OneDrive, waarmee teams efficiënter kunnen samenwerken. Deze tools maken realtime communicatie, cocreatie van documenten en het delen van bestanden mogelijk, waardoor het voor teamleden gemakkelijker wordt om samen te werken en op dezelfde pagina te blijven.

teams

Afbeelding credit: Microsoft

4) Efficiënte communicatiefuncties

Effectieve communicatie is essentieel voor het succes en de groei van elk bedrijf. Communicatie vergemakkelijkt samenwerking en bevordert een gevoel van teamwork tussen werknemers. Naarmate bedrijven uitbreiden, worden hun communicatiebehoeften complexer en is een geavanceerder communicatiesysteem nodig.

De communicatie van werknemers in focus houden – Microsoft 365 biedt Teams-applicatie om werknemers te helpen efficiënt en in realtime samen te werken, ongeacht waar ze zich bevinden.

Microsoft werd onlangs ook erkend als leider in het 2022 Gartner® Magic Quadrant™ for Unified Communications as a Service (UCaaS), wereldwijd.

Magic Quadrant for Unified Communications as a Service, Worldwide

Afbeelding Credit: Gartner

Microsoft Teams is een unified communication tool die is ontworpen om moderne bedrijven te helpen onderweg verbonden te blijven.

Het heeft verschillende tools en functies ter ondersteuning van vergaderingen en conferenties, chat en samenwerking, scherm delen, webinars, virtuele evenementen, het delen van bestanden en documenten, en nog veel meer. De Microsoft Teams Phone is een perfecte oplossing om contact op te nemen met teamgenoten en klanten voor een snelle discussie.

5) Beveiliging in de cloud

Een van de grote voordelen van Microsoft 365 is de beveiliging die het biedt.

Microsoft 365 is, net als elke cloudservice, ontworpen met het oog op beveiliging en heeft verschillende beveiligingsmaatregelen getroffen om gebruikersgegevens te beschermen. Microsoft heeft een meerlaagse beveiligingsstrategie geïmplementeerd die fysieke, netwerk- en gegevensbeveiliging omvat om gebruikersgegevens te beschermen.

Netwerkbeveiligingsmaatregelen omvatten het beveiligen van de gegevens die via netwerken worden verzonden. Microsoft gebruikt versleuteling om gegevens tijdens het transport te beveiligen en alle gegevens worden verzonden met behulp van beveiligde protocollen zoals HTTPS.

Gegevensbeveiligingsmaatregelen omvatten toegangscontroles, gegevensclassificatie en gegevensbescherming. Microsoft 365 biedt verschillende toegangscontroles, zoals multi-factor authenticatie en beleid voor voorwaardelijke toegang. Daarnaast bevat Microsoft 365 functies voor gegevensclassificatie en labeling waarmee organisaties hun gegevens kunnen classificeren en beveiligingsbeleid kunnen toepassen op basis van die classificatie.

Wat is de volgende stap – Hoe Microsoft 365 kopen?

Of je nu een eigenaar van een klein bedrijf of een zakelijke gebruiker bent – Microsoft 365 heeft een plan voor elke behoefte.

Aan de slag gaan met Microsoft 365 is eenvoudig. Het is belangrijk om de juiste doelen te stellen voordat je Microsoft 365 koopt. Als je hulp nodig hebt, neem dan contact op met ons team op info@alta-ict.nl.

Bron: znetlive

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.