Terug naar het overzicht

28 februari 2023

Microsoft Defender voor Office 365 uitgeroepen tot beste e-mailbeveiligingsservice van 2023

In de wereld van vandaag, waar hybride en werken op afstand in opkomst is en bedrijven nu meer dan ooit afhankelijk zijn van e-mail, blijft phishing een van de meest prominente en geavanceerde technieken die kwaadwillende actoren gebruiken om organisaties aan te vallen en toegang te krijgen tot hun meest gevoelige informatie. Zevenentwintig procent van alle cyberaanvallen heeft betrekking op zakelijke e-mailcompromitteringscampagnes, waardoor e-mail het primaire toegangspunt en een belangrijke vector van compromissen is.1 Om effectief te beschermen tegen dit voortdurend veranderende en evoluerende dreigingslandschap, moeten organisaties proactief beveiliging implementeren die rechtstreeks is geïntegreerd met hun e-mailsystemen om aanvallen te stoppen voordat ze eindpunten of andere activa bereiken.

Microsoft heeft wereldwijd samengewerkt met organisaties om te beschermen tegen ransomware en phishing en is verheugd aan te kondigen dat SE Labs Microsoft Defender voor Office 365 heeft uitgeroepen tot de beste e-mailbeveiligingsservice van 2023.

Microsoft Defender voor Office 365 biedt uitgebreide e-mailbescherming tegen aanvallen zoals phishingzakelijke e-mailcompromittering en ransomware. Met behulp van geavanceerde machine learning, een ongeëvenaarde enorme database met bedreigingssignalen en andere innovatieve heuristieken, is Microsoft Defender voor Office 365 in staat om phishing-aanvallen in de hele organisatie te identificeren, terwijl het ook geavanceerde preventie-, detectie- en responsfuncties biedt die naadloos zijn geïntegreerd in Office 365. Door naadloos te integreren met Office, kan Microsoft Defender een gebruikerservaring bieden die native aanvoelt, gemakkelijk te gebruiken is en de verwerkingsoverhead minimaliseert, zonder concessies te doen aan de beveiliging.

Technologie is de sleutel, maar gebruikers zijn vaak de zwakke schakel in phishing-aanvallen, dus training is een cruciaal element om ervoor te zorgen dat phishing-links onaangetast blijven door uw werknemers. Microsoft Defender voor Office 365 bevat ingebouwde phishing-simulatietraining om werknemers en senior leiders op te leiden om de kans op aanvallen in de echte wereld te verkleinen. Bovendien krijgen SecOps-teams krachtige tools waarmee ze simulatietrainingen kunnen aanpassen, op basis van gedetailleerde inzichten in waar er kennislacunes in de organisatie zijn.

SE Labs testen, methodologie en award resultaten

Voor deze prijs werd Microsoft Defender voor Office 365 beoordeeld op een combinatie van kwantitatieve en kwalitatieve factoren naast andere leveranciers van cyberbeveiliging. Voor kwantitatieve tests heeft SE Labs gesimuleerde aanvallen gemaakt op basis van de huidige, meest actuele bedreigingsinformatie. SE Labs heeft vervolgens gemeten hoeveel van deze schadelijke berichten op de juiste manier werden gefilterd door Microsoft Defender voor Office 365 en andere e-mailbeveiligingssystemen. SE Labs bouwt en verfijnt deze test sinds 2017.

In de kwantitatieve test kreeg Microsoft een aaa-rating, de hoogst mogelijke. Microsoft Defender voor Office 365 was in staat om 98 procent van de e-mails met schadelijke inhoud zoals malware of phishing correct te identificeren en te blokkeren, wat de state-of-the-art mogelijkheid demonstreerde om klanten te beschermen tegen zakelijke e-mailcompromittering. Bovendien leert de Microsoft Defender voor Office 365-engine, eenmaal geïmplementeerd, altijd van e-mailverkeer in zijn omgeving en past deze dienovereenkomstig aan. Meer informatie over deze test en de resultaten ervan.

Naast kwantitatief testen heeft SE Labs een uitgebreide evaluatie uitgevoerd door ook kwalitatieve feedback van organisaties te verzamelen. Door deze aanpak heeft SE Labs waardevolle inzichten verkregen in de werkelijke effectiviteit van e-mailbeveiligingsoplossingen. We zijn nederig dat de resultaten aangeven dat Microsoft Defender voor Office 365 de hoogste niveaus van klanttevredenheid heeft ontvangen, vergeleken met andere leveranciers in de evaluatie.

Hoewel niet een van de klanten die feedback gaf als onderdeel van de onderzoeksevaluatie van SE Labs, is dit wat Rx.Health, een grote leverancier van digitale oplossingen voor gezondheidszorgsystemen, te zeggen had over hun ervaring met Microsoft Defender voor Office 365:

“Defender for Office 365 is de stille component die ons gemoedsrust geeft.” —Saurabh Gupta, directeur engineering en technologie, Rx.Health.

Voor meer informatie over wat Rx.Health te zeggen heeft over de beveiligingsoplossingen van Microsoft, lees het volledige verhaal.

Bescherm tegen geavanceerde aanvallen zoals zakelijke e-mailcompromittering en ransomware met Microsoft’s XDR

E-mailbeveiliging is ingebed in de uniforme XDR-oplossing (Extended Detection and Response) van Microsoft: Microsoft 365 Defender. De cross-domein XDR-technologie maakt gebruik van signalen via e-mail, eindpunt, on-premises en cloud-identiteiten, evenals cloud-apps om de hele kill chain te verlichten en uw organisatie effectiever te beschermen tegen moderne bedreigingen zoals ransomware en zakelijke e-mailcompromittering. Hoewel het baanbrekende mogelijkheden biedt, zoals automatische aanvalsonderbreking, die actieve bedreigingen vroegtijdig stopt en voorkomt dat ze vorderen, is preventie een ander cruciaal XDR-onderdeel om bedreigingen aan de voordeur te stoppen. Daarom raadt Microsoft u aan XDR-oplossingen te evalueren die phishing-bescherming bieden via e-mailbeveiliging en identiteitstoegangsbeheer.

Bedankt aan SE Labs voor hun belangrijke en impactvolle testen van e-mailbeveiligingsoplossingen, naast al onze klanten die hun feedback hebben gegeven als onderdeel van dit onderzoek.

Bij Microsoft begrijpen we het vitale belang van robuuste cyberbeveiliging in het moderne digitale landschap. Daarom blijven we ons blijven inzetten voor het leveren van uitzonderlijke beveiligingsproducten en -services, zoals Microsoft Defender voor Office 365, ondersteund door ons team van beveiligingsonderzoekers van wereldklasse en toonaangevende bedreigingsinformatie. Onze geavanceerde AI-technologie past zich verder aan de continue en steeds evoluerende bedreigingsomgeving aan en helpt uw organisatie veilig te houden, zodat u zich kunt concentreren op het stimuleren van succes en groei.

Bron: threatshub

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.