Terug naar het overzicht
08 mei 2021
Top 3 videoconferentiesystemen voor het onderwijs.
Video die via internet wordt afgeleverd, is de afgelopen jaren steeds populairder geworden voor een reeks toepassingen – van bedrijven tot onderwijs en vrije tijd. De pandemie COVID-19 heeft dit alleen maar versterkt. Maar ook al werkt de wereld om weer normaal te worden, videoconferenties zijn er om te blijven. Waarom? Omdat videoconferenties een groot deel van het nieuwe normaal zijn en fantastische voordelen bieden voor allerlei soorten mensen en instellingen.
De opkomst van videoconferenties in het onderwijs
Videoconferenties begonnen in het onderwijs te worden gebruikt zodra de technologie beschikbaar was. Hier zijn slechts enkele voorbeelden van de manier waarop videoconferenties problemen oplossen en tegemoetkomen aan behoeften in het onderwijs:
Bijeenkomsten voor ouders / leerkrachten
Bijeenkomsten tussen ouders en leerkrachten zijn een belangrijk onderdeel van het helpen bij het sturen van de opvoeding van een kind. Maar tijd voor ze vrijmaken kan moeilijk zijn. Ouders worstelen vaak met het jongleren met hun werkschema, en leraren worden soms geconfronteerd met lange avonden werken na een volledige dag lesgeven. Maar videoconferenties kunnen deze bijeenkomsten voor iedereen gemakkelijker en handiger maken, waardoor de ouderparticipatie en betrokkenheid bij het basis- en voortgezet onderwijs toeneemt.
Kantoortijden
Voor studenten op hogeschool en universiteit zijn kantooruren vaak een belangrijk onderdeel van de ervaring. Leerlingen bezoeken de kantoren van docenten om hulp te krijgen bij moeilijk materiaal, om cijfers en verwachtingen te bespreken en om advies in te winnen over hun academische loopbaan. Het gebruik van videoconferenties kan handiger zijn voor zowel professoren als studenten. Het heeft ook het voordeel dat het minder intimiderend is voor studenten die nieuw zijn op de campus en dat het meer deelname aanmoedigt van studenten die niet elke dag op de campus zijn.
Gastdocenten
Leraren willen hun studenten vaak blootstellen aan experts in hun vakgebied. Maar de kosten en logistiek om een gastdocent naar de campus of het klaslokaal te brengen, kunnen een uitdaging zijn. Videoconferenties maken het gemakkelijker om dit soort bronnen naar studenten te brengen, tegen lagere logistieke en financiële kosten dan traditionele persoonlijke optredens. Als u gastdocenten ongeacht de locatie in overweging kunt nemen, kunt u de mensen en inhoud waaraan uw studenten worden blootgesteld, diversifiëren.
Bijles
Soms heeft een leerling extra hulp nodig. Maar het vinden van tijd voor bijles kan een uitdaging zijn. En in sommige gevallen kunnen studenten zich beschaamd of onzeker voelen om naar een bijlescentrum op de campus te gaan. Maar videoconferenties in het onderwijs kunnen studenten toegang geven tot bijles op een manier die hen uitkomt en hun behoeften ondersteunt, wat tot betere resultaten leidt.
Virtuele klaslokalen
Videoconferenties in het onderwijs zijn niet alleen bedoeld voor één-op-één-communicatie. Videoconferenties kunnen een onderdeel zijn van de virtuele klaservaring, waardoor docenten en studenten de les kunnen bijwonen, waar ter wereld ze zich ook bevinden. Met aanvullende klasoplossingen, zoals LMS-integratie en interactieve functies, kan videoconferenties een centraal onderdeel vormen van een virtuele klaservaring.
Hybride en Hyflex Teaching
Videoconferenties in het onderwijs kunnen een reeks virtuele klaslokalen ondersteunen, inclusief omgevingen die allemaal virtueel zijn, maar ook omgevingen waar sommige studenten persoonlijk aanwezig zijn en andere op afstand. Videoconferenties in het onderwijs maken deel uit van een oplossing die zowel Hybride lessen als Hyflex lessen mogelijk maakt. Wat is het verschil? Hybride lessen verwijzen naar lessen waar sommige studenten regelmatig persoonlijk aanwezig zijn en andere regelmatig virtueel. Hyflex verwijst naar cursussen waarbij studenten per klas kunnen kiezen of ze persoonlijk of op afstand willen deelnemen.
Samenwerking
Videoconferenties in het onderwijs zijn ook geweldig voor samenwerkingsactiviteiten, of de les zelf nu persoonlijk of virtueel plaatsvindt. Studenten kunnen videoconferenties gebruiken om aan groepsprojecten te werken, studiesessies te houden en peer-to-peer-ondersteuning te bieden. Met de interactieve functies die beschikbaar zijn in sommige videoconferenties voor onderwijsoplossingen – zoals virtuele whiteboards en gedeelde notities – zullen studenten merken dat virtuele samenwerking zelfs beter is dan persoonlijke samenwerking.
Campussen samenbrengen
Omdat veel universiteiten meerdere campussen hebben, is videoconferenties een geweldige manier om die campussen bij elkaar te brengen. Met videoconferenties in het onderwijs kunnen studenten gemakkelijk lessen bijwonen en vrienden maken op meer dan één campus. Grote universitaire systemen kunnen ook videoconferenties gebruiken om scheidslijnen tussen campussen te overbruggen en de hele gemeenschap bij elkaar te brengen.
Werving van studenten
Studentenwerving is een fantastische manier om gebruik te maken van videoconferenties in het onderwijs. Het kan potentiële studenten virtueel naar de campus brengen en ook worden gebruikt om hen in contact te brengen met docenten, toelatingsfunctionarissen, alumni en studentenvertegenwoordigers. Door te laten zien hoe uw instelling technologie op elk niveau gebruikt, kan dit ook helpen om van die potentiële studenten ingeschreven studenten te maken.
College Interviews
Voor studenten in het aanmeldingsproces is videoconferencing in het onderwijs een prima manier om interviews te houden. Dit verlaagt de kosten voor studenten om naar de campus te komen voor een interview en stelt hen ook in staat om deel te nemen aan dit moment van hoge druk vanuit een omgeving die voor hen comfortabel is.
Gratis versus betaalde videoconferentiesoftware voor het onderwijs
Videoconferentieproducten voor het onderwijs variëren van volledig gratis tot kosten op basis van de aard en het volume van het gebruik. Gratis oplossingen kunnen beperkingen hebben voor hoe lang ze in een enkele sessie kunnen worden gebruikt en hoeveel gelijktijdige deelnemers ze toestaan. Ze hebben meestal ook een beperkt aantal toeters en bellen; Als u op zoek bent naar eenvoudige videoconferenties met een ondersteunend tekstgebaseerd chatvenster, zijn deze oplossingen wellicht precies wat u zoekt. Maar hoewel gratis oplossingen geschikt zijn voor sommige situaties, passen ze niet perfect bij elke educatieve toepassing.
Wie heeft gratis versus betaalde videoconferentieoplossingen nodig voor het onderwijs?
Dus, wie heeft welk type videoconferentie-oplossing nodig voor het onderwijs? Gratis oplossingen voor videoconferenties zijn meestal het beste voor kleinere groepen en niet-frequente gebruikers. Dit zijn meestal individuele docenten of studenten die niet veel toeters en bellen nodig hebben en die de onderwijsinfrastructuur van een instelling niet ondersteunen met videoconferenties. Maar zodra videoconferenties voor het onderwijs een fundamenteel onderdeel worden van de manier waarop uw school of universiteit haar missie uitvoert, worden betaalde videoconferenties noodzakelijk.
Met betaalde videoconferentiesystemen voor het onderwijs kunt u limieten op het aantal gebruikers, de gebruiksfrequentie of de duur van sessies opheffen. Betaalde oplossingen geven u ook toegang tot functies die u kunnen helpen bij het ondersteunen van uw educatieve missie, waaronder permanente kamers met samenwerkingstools zoals virtuele whiteboards en gedeelde notities. Verbeterde interactiviteitsopties, zoals quizzen, kunnen ook helpen om uw ervaring met videoconferenties te verrijken. U kunt zelfs whitelabel-branding toevoegen om ervoor te zorgen dat uw videoconferenties voor onderwijsoplossingen echt deel uitmaken van uw instelling en analyses om u te helpen de verbindingskwaliteit en -betrokkenheid te bewaken.
De top 3 videoconferentieplatforms voor het onderwijs
Kaltura
Kaltura biedt betaalde oplossingen voor videoconferenties die specifiek zijn ontworpen voor het onderwijs. Dankzij de Virtual Classroom-oplossing kunnen studenten en docenten verbinding maken in een gedeelde, permanente omgeving waar videoconferenties nog maar het begin zijn. Schermen, presentaties en video’s delen is eenvoudig. Educatieve samenwerking wordt mogelijk gemaakt door brainstormruimten, permanente whiteboards, notificatie van delen en meer. Cursusleiders kunnen de hele klas leiden of de videoconferentie tijdelijk overdragen aan presenterende studenten. Functies zoals quizzen en peilingen kunnen studenten helpen betrokken te houden, en analyses kunnen u helpen begrijpen hoe studenten omgaan met materiaal. De videoconferenties van Kaltura voor het onderwijs zijn echter niet alleen voor de klas. Ze kunnen ook met succes worden gebruikt bij werving, het toelatingsproces en een-op-een communicatie tussen studenten en / of docenten.
Microsoft Teams
Microsoft biedt een tool voor videoconferenties genaamd Teams. Het heeft een gratis versie waarmee maximaal 100 mensen in één virtuele vergadering kunnen deelnemen. Die vergaderingen kunnen echter maar een uur duren. Hoewel deze bijeenkomsten een aantal belangrijke basistools voor videoconferenties voor het onderwijs bieden, zoals scherm delen en op tekst gebaseerde chat, zijn er ook enkele duidelijke beperkingen. De gratis versie van Microsoft Teams staat bijvoorbeeld niet toe om vergaderingen op te nemen en klantenondersteuning is alleen inbegrepen bij betaalde versies. Beveiligingsfuncties zoals aanpasbare gebruikersinstellingen en beleid zijn ook niet beschikbaar in de gratis versie, net als analyses. Het belangrijkste is echter dat Microsoft Teams niet speciaal is ontwikkeld voor de specifieke behoeften van het onderwijs.
Google Meet
Google Meet heette oorspronkelijk Google Hangouts. Het ondersteunt gratis videoconferenties met maximaal 100 deelnemers met een klik op een link. Maar er is een tijdslimiet voor deze vergaderingen: ze mogen niet langer zijn dan een uur. Google Meet heeft een aantal gratis beveiligings- en antimisbruikfuncties waarmee u uw vergaderingen veilig en soepel kunt laten verlopen. Google Meet biedt ook betaalde opties. Deze vergroten het aantal mensen dat kan deelnemen aan videoconferenties en voor hoelang. Deze voegen ook functies toe die verder gaan dan standaard videoconferenties, maar de technologie blijft niet specifiek ontworpen voor het onderwijs.
Bron: kaltura
Meer weten?
Gerelateerde
blogs
Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.