Terug naar het overzicht

06 mei 2021

Microsoft Teams introduceert een nieuwe leesfunctie om studenten te helpen tijdens de pandemie.

Tijdens de pandemie heeft Microsoft proactief gewerkt om ervoor te zorgen dat het onderwijs van studenten niet wordt beïnvloed en dat de leermogelijkheden worden gemaximaliseerd. Dit varieerde van het verstrekken van vouchers voor certificeringsexamens tot het optimaliseren van Microsoft Teams als het go-to-platform voor alle respectieve educatieve doeleinden.

Microsoft heeft opnieuw een stap gezet om online onderwijs meeslepender te maken door ‘Leesvoortgang’ te introduceren, dat is ontworpen voor studenten om hun leesvaardigheid te verbeteren. Via Leesvoortgang kunnen docenten de vloeiendheid van hun leerlingen in het lezen tijdens het lezen beoordelen en kunnen ze zelfs nauwkeurigheidspercentages, verkeerde uitspraken en meer bepalen.

Hoewel deze functie handiger is voor basisscholen, helpt het leerkrachten om factoren zoals snelheid, nauwkeurigheid en expressie van lezen te bepalen en te meten. Met betrekking tot deze functie verklaarde Mike Tholfsen, een productmanager voor Microsoft Education, het volgende in een recent interview met The Verge:
“Met de pandemie, als je nadenkt over vloeiend lezen, wordt het erg moeilijk … omdat je niet naast studenten kunt zijn. Misschien kun je Teams-oproepen of Zoom-oproepen opzetten, maar de overgrote meerderheid van de docenten doet dat niet. “

Het is vrij duidelijk dat het onderwijs op primair niveau nadelig is beïnvloed in Pakistan, aangezien de online-omgeving niet gelijk is aan de gebruikelijke fysieke omgeving. Op dit moment test Microsoft de alfaversie met meer dan 350 docenten en zal binnenkort gratis worden uitgerold. Deze functie wordt mogelijk gemaakt door Azure op de achterkant, waardoor een leraar de gevoeligheid kan aanpassen om studenten met spraakstoornissen te meten.

Bron: techjuice

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.