Terug naar het overzicht

03 april 2022

Teams-applicaties zijn nu ook buiten Teams beschikbaar

Microsoft heeft aangekondigd dat Teams-applicaties nu voor het eerst buiten het samenwerkingsplatform beschikbaar zijn.

In een blogpost onthulde het bedrijf dat leden van het Targeted Release early access-programma nu een klein aantal Microsoft Teams-apps kunnen gebruiken vanuit e-mailservice Outlook en Office.com

“Met deze verbetering draaien apps die voor Teams zijn gebouwd niet alleen overal waar Teams draait, maar ook op meer van de plaatsen waar gebruikers hun tijd doorbrengen in Microsoft 365,” legt Microsoft uit.

Microsoft Teams-apps

Sinds het begin van de pandemie heeft Microsoft gevochten om Teams te vestigen als de centrale hub voor werken. Het doel was om werknemers toegang te geven tot alle tools die ze nodig hebben op één plek, door een verscheidenheid aan first- en third-party services in het platform te integreren.

En de strategie lijkt zijn vruchten af te werpen. De laatste gegevens suggereren dat Teams meer dan 270 miljoen maandelijkse actieve gebruikers (MAU’s) heeft verzameld, een stijging van minder dan 50 miljoen dagelijks actieve gebruikers voordat de pandemie begon.

Illustratie met het label: "Dezelfde heerlijke ervaring beschikbaar overal waar je werkt." Hiermee worden de pictogrammen Microsoft Office, Microsoft Teams en Microsoft Outlook weergegeven en daaronder bevinden zich schermafbeeldingen van Power BI in Office, Microsoft Teams en Outlook. Bron: Microsoft
Illustratie met het label: “Dezelfde heerlijke ervaring beschikbaar overal waar je werkt.” Hiermee worden de pictogrammen Microsoft Office, Microsoft Teams en Microsoft Outlook weergegeven en daaronder bevinden zich schermafbeeldingen van Power BI in Office, Microsoft Teams en Outlook. Bron: Microsoft

Microsoft heeft nu echter zijn aanpak verlegd om zich meer te richten op het creëren van vloeiende ervaringen die de overgang tussen verschillende Microsoft 365-services stroomlijnen. De introductie van Teams-applicaties op andere Microsoft-platforms kan worden gezien als onderdeel van dit proces.

In eerste instantie zal er slechts een handvol Microsoft Teams-apps beschikbaar zijn buiten de reguliere client; sommige van Microsoft zelf (bijv. Power BI) en sommige van externe leveranciers zoals Zoho en Mural. En deze apps zullen ook alleen beschikbaar zijn voor een klein aantal gebruikers in preview.

Het bedrijf heeft echter beloofd om het programma te verdubbelen, met een reeks Teams-apps die de komende maanden naar andere Microsoft-ruimtes migreren.

Microsoft zegt dat IT-beheerders kunnen bepalen welke “verbeterde Teams-apps” beschikbaar zijn voor werknemers vanuit het reguliere Teams-beheercentrum.

Bron: techradar

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.