Terug naar het overzicht

19 november 2021

Samenwerking tussen organisaties komt naar Microsoft Teams

Samenwerken met anderen buiten je organisatie in Microsoft Teams wordt binnenkort mogelijk dankzij een nieuwe update van Microsoft’s online samenwerkingstool.

Werkgroepen strekken zich vaak uit buiten de eigen organisatie met medewerkers die contact hebben met meerdere externe belanghebbenden, waaronder klanten, leveranciers en partners. Tot nu toe moesten gebruikers echter vertrouwen op verschillende software of zelfs persoonlijke apps om met hen samen te werken.

Dit vereist niet alleen dat werknemers meerdere apps gebruiken, wat langer duurt en hun productiviteit kan verminderen, het creëert ook veiligheidsrisico’s voor zowel werknemers als hun bedrijven.

Om deze reden werkt Microsoft momenteel aan twee updates die gebruikmaken van Microsoft Teams Connect en de veilige toegangsmogelijkheden van Azure Active Directory (Azure AD) om samenwerking tussen organisaties gemakkelijker te maken voor bedrijven.

Samenwerking tussen organisaties

De eerste update omvat gedeelde kanalen waarmee individuen en teams in meerdere organisaties kunnen samenwerken in Microsoft Teams. Wanneer deze functie begin volgend jaar als preview beschikbaar komt, zullen gedeelde kanalen verschijnen binnen de Teams-tenant van elk lid naast andere teams en kanalen.

Gebruikers kunnen ook een vergadering met een gedeeld kanaal plannen, andere Microsoft-apps zoals Office gebruiken en elk kanaal delen met maximaal 50 teams en zoveel organisaties als ze nodig hebben. Ondertussen kunnen beheerders instellingen voor toegang van meerdere tenants in azure AD gebruiken om gedetailleerde en gedifferentieerde vertrouwens relaties te configureren voor externe samenwerking met verschillende organisaties.

Microsoft werkt ook aan een andere update die tegen het einde van dit jaar moet worden uitgerold en waarmee Teams-gebruikers kunnen chatten met anderen buiten hun netwerk, inclusief degenen die persoonlijke Teams-accounts gebruiken. Ze kunnen elke Teams-gebruiker uitnodigen om te chatten met behulp van een e-mailadres of telefoonnummer, terwijl ze binnen het beveiligings- en nalevingsbeleid van hun organisatie blijven.

Samenwerking tussen organisaties is de Teams-update waar veel gebruikers op hebben gewacht, omdat het de samenwerkingstool en videoconferentiesoftware van Microsoft een one-stop-shop zal maken voor al hun zakelijke transacties, zowel intern als extern.

Bron: techradar

Meer weten?

Neem contact op

Gerelateerde
blogs

Naar alle blogs

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.