Terug naar het overzicht

31 oktober 2021

Waarom je beter kunt overschakelen naar Microsoft Edge!

Microsoft Edge is een webbrowser die een snelle, intuïtieve en productieve gebruikerservaring biedt. Als u op zoek bent naar een nieuwe en goed presterende browser, heeft Microsoft Edge verschillende nieuwe functies die de moeite waard zijn om te bekijken.

1. Verticale tabbladen

Verticale tabbladen zijn een handige functie als u vaak merkt dat u tientallen tabbladen tegelijk op een bepaald moment opent. In plaats van er met de muis overheen te moeten gaan of erop te klikken om te zien op welke pagina deze zich bevindt, kunt u eenvoudig uw tabbladen aan de zijkant vinden en beheren met een enkele klik. U hoeft nooit meer tabbladen uit het oog te verliezen of per ongeluk te sluiten.

Met de recente Microsoft Edge-update kunnen gebruikers nu de horizontale titelbalk boven aan het scherm verbergen, zodat er extra verticale ruimte is om mee te werken. Als u deze functie wilt inschakelen, gaat u naar Instellingen > vormgeving > werkbalk Aanpassen en selecteert u Titelbalk verbergen in verticale tabbladen.

2. Tabbladgroepen

Met Microsoft Edge kunt u gerelateerde tabbladen groeperen, zodat u uw webbrowser en werkruimte beter kunt organiseren. U kunt bijvoorbeeld alle projectgerelateerde tabbladen groeperen en een andere tabbladgroep aanwijzen voor het bekijken van recreatieve YouTube-video’s. Het gebruik van tabbladgroepen is net zo eenvoudig als met de rechtermuisknop op een geopend tabblad klikken en tabblad toevoegen aan een nieuwe groepselecteren. Van daaruit kunt u een label maken en een kleur kiezen om de tabbladgroep te identificeren. Wanneer de tabbladgroep is ingesteld, kunt u tabbladen aan de groep toevoegen door te klikken en te slepen.

3. Collecties

Met Verzamelingen kunt u informatie van verschillende sites verzamelen en deze vervolgens op een later tijdstip organiseren, exporteren of ernaar terugkeren. Dit kan vooral moeilijk zijn als u op verschillende sites en op meerdere apparaten werkt. Om deze functie te gebruiken, klikt u gewoon op de knop Collecties en er wordt een paneel geopend aan de rechterkant van uw browservenster. Hier kunt u eenvoudig webpagina’s, tekst, afbeeldingen, video’s en andere elementen naar een groep slepen en neerzetten, die u vervolgens kunt importeren in een Word-document of Excel-werkmap.

4. Preventie bijhouden

Wanneer u een site bezoekt, kunnen online trackers informatie verzamelen over uw internetactiviteit, inclusief pagina’s die u bezoekt, links waarop u klikt, uw zoekgeschiedenis en meer. Bedrijven gebruiken de verzamelde gegevens vervolgens om u te targeten met gepersonaliseerde advertenties en ervaringen.

De functie voor trackingpreventie in Microsoft Edge is ontworpen om te voorkomen dat u wordt gevolgd door sites die u niet rechtstreeks bezoekt. Het is standaard ingeschakeld en geeft u controle over de soorten trackers van derden die moeten worden gedetecteerd en geblokkeerd, waardoor uw online privacy wordt verbeterd.

5. Wachtwoord monitor

Miljoenen online persoonlijke inloggegevens worden vaak blootgesteld als gevolg van datalekken en verkocht op het dark web. Om uw online accounts te beschermen tegen hackers, heeft Microsoft de Password Monitor ontwikkeld. Als deze functie is ingeschakeld, wordt u op de hoogte gesteld als de referenties die u hebt opgeslagen voor automatisch aanvullen zich op het dark web bevinden. Het vraagt u vervolgens om actie te ondernemen, zodat u een lijst met alle gelekte inloggegevens kunt bekijken en u vervolgens naar de betreffende site kunt leiden om uw wachtwoord te wijzigen.

6. Meeslepende lezer

Immersive Reader is ingebouwd in de nieuwe Microsoft Edge en maakt online lezen eenvoudiger en toegankelijker door afleidingen op de pagina te verwijderen en een vereenvoudigde omgeving te creëren die u helpt zich te concentreren. Deze functie geeft u ook toegang tot verschillende mogelijkheden, waaronder het horen van tekst die hardop wordt voorgelezen of het aanpassen van de tekstgrootte.

7. Eenvoudig schakelen

Microsoft Edge is beschikbaar om te downloaden voor Windows, Mac, iOS en Android. Wat geweldig is, is dat u eenvoudig uw bladwijzers, formuliervullingsgegevens, wachtwoorden en basisinstellingen kunt kopiëren of migreren naar de nieuwe Microsoft Edge met slechts één klik.

Als u meer wilt weten over de nieuwste functies van Microsoft Edge en hoe u van deze voordelen kunt genieten op uw zakelijke computers, kunt u ons vandaag nog bellen.

Bron: techadvisory

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.