Terug naar het overzicht

30 oktober 2021

Microsoft Teams vernieuwt Whiteboard, verbetert Live Transcript en nog veel meer

Microsoft Teams is op dit moment een van de populairste communicatietools voor bedrijven en andere organisaties, vooral tijdens de recente COVID-19-pandemie. De plotselinge toename van de interesse heeft ertoe geleid dat Microsoft de ontwikkelingscyclus voor Teams heeft versneld, tot het punt waarop tientallen nieuwe functies in één maand niet ongewoon zijn. Microsoft heeft nu een blogpost gepubliceerd over alles wat nieuw is in Teams voor de maand oktober, en zelfs als je bang bent om in te loggen op Teams voor verplichte oproepen, zijn er hier een paar functies die je enthousiast kunnen maken.

De belangrijkste nieuwe verbetering deze maand, zoals benadrukt in de blogpost, is het vernieuwde Whiteboard voor het schetsen en organiseren van ideeën met meerdere mensen. “Met meer dan 40 nieuwe aanpasbare sjablonen, de mogelijkheid om afbeeldingen en vormen in te voegen en 8 nieuwe reacties, kun je mensen samenbrengen in een rijke visuele werkruimte voor samenwerking. Voeg documenten zoals PowerPoint-presentaties in en annoteer met 15 nieuwe pen- en markeerstiftkleuren om samen te herhalen en uw ideeën tot leven te brengen.”

Microsoft Teams-whiteboard
Microsoft Teams-whiteboard

Microsoft heeft ook Live Transcript-ondersteuning uitgerold voor ongeplande vergaderingen, zolang uw organisatie ‘Transcriptie toestaan’ heeft ingeschakeld. Hoewel niet helemaal “live”, worden transcripties voor geplande vergaderingen automatisch gegenereerd in het chatscherm na de vergadering. Breakout rooms hebben deze maand ook wat aandacht gekregen – de configuraties en deelnemerstaken kunnen worden ingesteld voor het begin van een vergadering (althans in de desktop Teams-app) en presentatoren kunnen worden ingesteld om breakout rooms te beheren.

Andere verbeteringen zijn een nieuwe overlaymodus voor PowerPoint-presentaties, ondersteuning voor 1:1 bellen in de Safari-webbrowser, ondersteuning voor bellen via vaste lijn voor meer landen en services, verbeterde weergave en bewerking van Visio-bestanden en nog veel meer. U kunt alle verbeteringen bekijken in de volledige blogpost van Microsoft, maar sommige functies zijn alleen beschikbaar voor organisatiemanagers.

Bron: xda-developers

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.