Terug naar het overzicht

07 september 2023

Preview van nieuwe Microsoft Teams voor Mac Client start in september

Deze maand lanceert Microsoft een openbare preview van zijn vernieuwde Teams-client voor Mac, waarbij verbeterde prestaties en efficiëntie centraal staan.

De nieuwe Microsoft Teams desktop app vervangt het resource-intensieve Electron framework met Microsoft’s WebView2 technologie, wat resulteert in een snellere en minder geheugenintensieve applicatie. De nieuwe Teams-client zal beschikbaar zijn op Mac-apparaten die draaien op macOS Big Sur (11) of hoger.

Eind deze maand bereidt Microsoft zich voor op de release van de publieke preview van zijn vernieuwde Teams-client voor MacOS. De vernieuwde Microsoft Teams voor Mac streeft naar betere prestaties en efficiëntie, waarbij het resource-intensieve Electron framework wordt ingeruild voor Microsoft’s WebView2 technologie.

Microsoft lanceerde een aanzienlijke vernieuwing van zijn Teams-app in een openbare preview op Windows in maart 2023. De huidige Teams-client is gebouwd op het Electron framework, wat berucht is voor zijn resource gebruik en slechte prestaties. Sinds de lancering heeft Microsoft continu gewerkt aan verbeteringen voor Teams om RAM en CPU gebruik, vooral op oudere of minder krachtige hardware, te verminderen.

Gelukkig heeft Microsoft Electron nu laten vallen en is in plaats daarvan overgestapt op de WebView2 technologie. Het primaire doel van de nieuwe Microsoft Teams desktop client was om het sneller en minder resource-intensief te maken. Microsoft beweert dat de app twee keer sneller is en 50 procent minder geheugen gebruikt in vergelijking met de vorige versie. Het ondersteunt ook nieuwe AI-gevoede functies, samenwerking tussen meerdere tenants en naadloos schakelen tussen verschillende tenants en accounts.

“Met multi-tenant organisatie (MTO), kunnen gebruikers in organisaties die werknemers beheren over meerdere tenants, zoeken naar collega’s in een andere tenant, één chatthread hebben met andere gebruikers, real-time meldingen ontvangen, vergaderingen en gesprekken voeren in een andere tenant, en multitasken vanuit hun thuis tenant,” lichtte Microsoft toe op het Microsoft 365 admin center.

Nieuwe Microsoft Teams voor Mac Client om in Preview te lanceren Deze maand

Hoe de nieuwe Microsoft Teams voor Mac client te proberen

Eenmaal uitgerold zullen macOS-gebruikers een “Probeer de nieuwe Teams toggle” zien binnen de klassieke Microsoft Teams app (versie 1.6.00.12303 of hoger). Het zal beschikbaar zijn in preview op Mac-apparaten die draaien op macOS Big Sur (11) of hoger. Deze verandering zal van toepassing zijn op tenants waarbij de UseNewTeamsClient is geconfigureerd naar Microsoft standaard.

De nieuwe Microsoft Teams voor Mac zal alle functies ondersteunen die beschikbaar zijn in de Windows-client, behalve Green Screen, Cameo en NDI. Microsoft Teams-gebruikers kunnen op elk moment terugkeren naar de klassieke app met dezelfde schakelknop.

De gebruikerservaring zal nog steeds vertrouwd en gemakkelijk te navigeren zijn, hoewel deze nieuwe update aanzienlijke verbeteringen belooft met betrekking tot prestaties en efficiëntie.

Aangezien deze update zich momenteel nog in de preview fase bevindt, moedigt Microsoft gebruikers aan om feedback te geven, zodat de Teams voor Mac-client verder kan worden getuned en verbeterd voor de officiële release.

Met deze nieuwe update blijft Microsoft zich inzetten om een ​​superieure gebruikerservaring te bieden op alle platforms, en de voortdurende verbeteringen en updates aan Teams zijn een bewijs van dit streven. Of je nu een individuele gebruiker bent of deel uitmaakt van een grote organisatie, Microsoft Teams voor Mac werkt er hard aan om te voldoen aan je productiviteitsbehoeften en je vermogen om efficiënt te communiceren en samen te werken te verbeteren.

Blijf op de hoogte

Zorg ervoor dat je op de hoogte blijft van alle updates en verbeteringen van Microsoft Teams door regelmatig de officiële Microsoft 365 admin center te bezoeken en door je in te schrijven voor nieuwsbrieven en updates. Profiteer ook van deze preview fase voor de nieuwe Teams-client voor macOS om vooruit te lopen op het spel en jezelf vertrouwd te maken met alle nieuwe functies en verbeteringen. Ondanks dat sommige functies misschien ontbreken in vergelijking met de Windows-client, geeft deze formidabele update gebruikers hoop op een meer gestroomlijnde en verbeterde Microsoft Teams-ervaring op Mac-apparaten, waardoor de productiviteit en het gebruiksgemak wordt verhoogd. Vergeet niet om je ervaringen en feedback te delen met Microsoft, zodat ze deze updates kunnen blijven maken en verbeteren voor jou en de rest van de Teams-community.

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.