Terug naar het overzicht

29 juni 2023

Plannen van Microsoft: Windows 365 Cloud PC’s beschikbaar stellen voor consumenten

Volgens berichten werkt Microsoft aan een consumentenversie van Windows 365, de dienst die bedrijfsklanten nu al toegang geeft tot een Windows 11 of Windows 10 PC op om het even welk toestel. Microsoft heeft deze nieuwe dienst uit de doeken gedaan in een interne presentatie, die naar buiten kwam tijdens de hoorzitting van Microsoft vs. FTC die nog steeds gaande is.

De presentatie van juni 2022 heeft veel stukken die beschermd zijn, maar het gedeelte dat over de ‘Modern Life strategie en prioriteiten’ gaat, geeft aan waar Microsoft meer Windows gebruikers ziet bereiken via de cloud op lange termijn.

“Verplaats Windows 11 steeds meer naar de cloud: Bouw verder op Windows 365 om een volledig Windows besturingssysteem te streamen vanuit de cloud naar welk apparaat dan ook. Gebruik de kracht van de cloud en klant om AI-gevoede diensten te verbeteren en volledige roaming van de digitale ervaring van mensen mogelijk te maken,” leest het document.

Bij Windows 11 is Microsoft al bezig met verbeteringen van de ervaring van Windows 365 voor zakelijke klanten. De toekomstige Windows 365 Boot functie, die nu al in een openbare preview beschikbaar is, maakt het voor ondernemingsgebruikers mogelijk om automatisch in hun cloud PC te starten en de draad weer op te pakken waar ze die hebben laten liggen.

Volgens interne documenten die door Zac Bowden van Windows Central zijn ingezien, heeft Microsoft al een Windows 365 gezinsabonnement in gedachten dat “ouders de mogelijkheid geeft om in te loggen op de Cloud PCs van hun kinderen om te helpen met huiswerk of om samen een videogame te spelen.”

Windows 365 Cloud PCs zijn op dit moment op elk apparaat te benaderen via een webbrowser, hoewel ze niet echt goedkoop zijn. Voor zakelijke gebruikers begint de prijs bij € 31.30 per gebruiker per maand voor een Cloud PC met 2 virtuele CPU’s, 4GB RAM-geheugen, en 128GB opslag. Een nieuwe consumentenversie zou veel meer betaalbaar moeten worden om populariteit te vinden.

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.