Terug naar het overzicht

28 juni 2023

5 minder bekende functies van Microsoft Teams

In de hedendaagse door technologie aangedreven zakelijke wereld is Microsoft Teams hét platform geworden voor communicatie en samenwerking. Hoewel velen van ons vertrouwd zijn met de kernfuncties van Teams, zoals videogesprekken, chats en bestandsdeling, zijn er in deze blog enkele minder bekende functies die de productiviteit en het teamwork op verrassende manieren kunnen verbeteren.

1. Together Mode

Eén van de opmerkelijkste functies van Microsoft Teams is de Samenwerkingsmodus. Deze modus maakt gebruik van AI om deelnemers te plaatsen in een gedeelde virtuele omgeving, waardoor het lijkt alsof iedereen in dezelfde ruimte is.

Hoe activeer je Together Mode:

Om te beginnen met de Samenwerkingsmodus moet de organisator een Teams-vergadering starten via Weergave -> Samenwerkingsmodus. Vervolgens moet er een locatie gekozen worden en kan de organisator deelnemers uitnodigen die allemaal binnen de gekozen locatie verschijnen.

2. Breakout Rooms

Voor teams die op afstand werken of in grotere organisaties kan het gebruik van Werkgroepen een grote verandering teweegbrengen. Deze functie stelt vergaderorganisatoren in staat om deelnemers op te splitsen in kleinere groepen voor gerichte discussies of brainstormsessies.

Hoe activeer je Breakout Rooms:

Alleen vergaderorganisatoren op de desktopversies van Teams kunnen Breakout Rooms aanmaken en beheren. Klik hier om de instructies van Microsoft te bekijken over het aanmaken en beheren van deze handige afzonderlijke virtuele ruimtes.

3. Live Ondertiteling

Om echt een modern digitaal communicatieplatform te zijn, moet toegankelijkheid zoveel mogelijk worden geprioriteerd. Microsoft toont hun toewijding aan dit idee met de functie Live Ondertiteling in Microsoft Teams.

Hoe activeer je Live Ondertiteling:

Het activeren van Live Ondertiteling is relatief eenvoudig: ga naar de meeting controls bovenaan het scherm en selecteer Meer > Taal en Spraak > Zet live ondertiteling aan. Herhaal het proces om ze weer uit te zetten.

4. Vergaderpeilingen

Het gezamenlijk nemen van beslissingen is erg belangrijk voor effectief teamwork en de functie ‘Vergaderpeilingen’ in Teams stroomlijnt dit proces.

Hoe activeer je Vergaderpeilingen:

Vermeld eenvoudig @Forms in je Teams-kanaal, chat, of vergader-chat om een instant peiling te maken.

5. Shifts (Dienstenrooster)

Naast virtuele vergaderingen en gesprekken, kan Teams je ook helpen bij het beheren van de roosters van je medewerkers.

Hoe activeer je Dienstroosters:

Je kunt Dienstroosters vinden aan de linkerkant van Teams bij de andere apps. Klik er gewoon op om aan je rooster te beginnen werken.

Winnende Teams

Wij raden je aan deze vijf functies van Teams te bekijken die je misschien niet kende. Wie weet worden je volgende vergaderingen wel interessanter en productiever.

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.