Terug naar het overzicht

23 mei 2021

Pas gevoeligheidslabels toe met Microsoft Teams

Als het gaat om het veilig houden van gevoelige gegevens in Microsoft Teams, heeft Microsoft 365 nu een ingebouwde functie waarmee u uw gegevens op containerniveau kunt classificeren en beschermen: gevoeligheidslabels via de Microsoft Information Protection (MIP) -oplossing.

Met gevoeligheidslabels in Microsoft 365 kunt u gegevens in uw hele organisatie classificeren en beveiligingsinstellingen afdwingen op basis van die classificatie. En als het door gebruikers wordt bekeken, verschijnt een gevoeligheidslabel als een tag in apps die ze gebruiken, zoals Microsoft Teams, en kan het gemakkelijk worden geïntegreerd in hun bestaande workflows.

Gevoeligheidslabels die op containerniveau worden toegepast, stellen Microsoft Teams-beheerders in staat om de toegang tot gevoelige organisatie-inhoud die is gemaakt tijdens samenwerking binnen teams te beschermen en te reguleren. En aangezien ze kunnen worden toegepast op het niveau van een individueel team, is het niet nodig om onnodige algemene beperkingen toe te passen die een negatieve invloed kunnen hebben op de gebruikersacceptatie en ertoe kunnen leiden dat mensen zich tot andere, niet-goedgekeurde tools wenden.

Volg deze stappen om aan de slag te gaan met het gebruik van gevoeligheidslabels met Microsoft Teams:

Schakel gevoeligheidslabels in voor containers en synchroniseer labels.

Om gepubliceerde labels toe te passen op groepen (en, bij uitbreiding, teams), moet u de functie eerst inschakelen in azure AD. U moet ook uw gevoeligheidslabels synchroniseren met Azure AD.

Configureer de instellingen voor “Groepen en sites” in de wizard voor gevoeligheidslabels.

Nadat u gevoeligheidslabels voor containers heeft ingeschakeld, kunt u nu beveiligingsinstellingen configureren voor groepen en sites in het Microsoft 365-compliancecentrum.

Publiceer gevoeligheidslabels die zijn geconfigureerd voor sites en groepen.

Om een nieuw gevoeligheidslabel zichtbaar te maken voor gebruikers in teams, groepen en sites, publiceert u het door een labelbeleid te maken in het Microsoft 365-nalevingscentrum.

Door gevoeligheidslabels te configureren en te publiceren zodat ze kunnen worden gebruikt met Microsoft Teams, kunt u gevoelige gegevens classificeren en beschermen op containerniveau, in dit geval op het niveau van individuele teams. Door de functie voor gevoeligheidslabels rechtstreeks te integreren in de reguliere workflow van gebruikers in Teams, kunt u de beveiliging op peil houden zonder de productiviteit van de eindgebruiker in de weg te staan.

Het is een win-winsituatie – voor eindgebruikers en voor IT!

Bron: sharegate

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.