Terug naar het overzicht

13 april 2023

ChatGPT op je iPhone in 10 minuten

Artificial Intelligence (AI) is tegenwoordig overal om ons heen en heeft een enorme impact op ons dagelijks leven. Van slimme assistenten zoals Siri tot aanbevelingsalgoritmes op Netflix, AI is niet meer weg te denken. Maar wat als je nieuw bent op dit gebied en geen programmeerervaring hebt? Geen zorgen, met een simpel drie-stappenplan kun je in slechts 10 minuten toegang krijgen tot ChatGPT, een AI-gebaseerde taalmodel.

Stap 1: Toegang krijgen tot ChatGPT

Om toegang te krijgen tot ChatGPT, moet je een account aanmaken op de website van OpenAI. OpenAI is het bedrijf dat ChatGPT heeft ontwikkeld. Het aanmaken van een account is gratis en kan in slechts enkele minuten worden gedaan. Als je al een account hebt, kun je doorgaan naar stap 2.

Stap 2: Verbinding maken tussen je iPhone en ChatGPT

Nu je een account hebt bij OpenAI, is het tijd om de verbinding te maken tussen je iPhone en ChatGPT. Hiervoor moet je een API (Application Programming Interface) aanmaken, waardoor je iPhone automatisch verbinding kan maken met ChatGPT. Dit klinkt misschien ingewikkeld, maar het is eenvoudiger dan je denkt. Log in op de OpenAI-website met je accountgegevens en klik op “Create new secret key”. Kopieer de persoonlijke sleutel en bewaar deze voor jezelf.

Stap 3: Het gebruiken van ChatGPT via Orakel

Nu je de API-sleutel hebt, kun je Orakel downloaden, een opdracht die speciaal is ontworpen voor het gebruik van ChatGPT op je iPhone. Orakel is een serie handelingen die je telefoon kan uitvoeren om toegang te krijgen tot ChatGPT. Je kunt Orakel downloaden via deze link.

Orakel

Plak de API-sleutel die je hebt gekopieerd in Stap 2 in het bijbehorende tekstvak op je iPhone. Voeg Orakel toe aan je beginscherm en je bent klaar om te gaan.

Orakel

Om ChatGPT te gebruiken, start je Orakel en stel je de vraag die je wilt stellen aan ChatGPT. Het antwoord zal verschijnen op je scherm. Je kunt Orakel ook starten met behulp van Siri, door simpelweg te zeggen “Start Orakel”.

Conclusie

AI wordt steeds belangrijker in ons dagelijks leven en ChatGPT is daar een goed voorbeeld van. Met behulp van een eenvoudig drie-stappenplan kun je in slechts 10 minuten toegang krijgen tot ChatGPT op je iPhone. Dit stappenplan is speciaal ontworpen voor beginners zonder programmeerervaring en is gemakkelijk te volgen. Probeer het eens en ontdek zelf de mogelijkheden van ChatGPT!

Meer weten?

Neem contact op

Gerelateerde
blogs

Naar alle blogs

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.