Terug naar het overzicht

29 oktober 2021

Binnenkort ondersteuning van medeorganisatoren in Microsoft Teams

Microsoft heeft aangekondigd dat ondersteuning Microsoft Teams binnenkort de rol van medeorganisator tijdens vergaderingen zal ondersteunen, waardoor verschillende leden van een groep een vergadering kunnen beheren terwijl de oorspronkelijke organisator anderszins bezet is of zelfs niet aanwezig is.

Organisatoren kunnen binnenkort de rol van medeorganisatorvergadering toewijzen aan maximaal 10 specifieke mensen die ze uitnodigen voor hun vergadering. Medeorganisatoren krijgen de meeste mogelijkheden van de organisator in de vergadering, inclusief de mogelijkheid om toegang te krijgen tot de vergaderopties voor de vergadering en deze te wijzigen.

Zodra deze functie is ingeschakeld, is de optie “Kies medeorganisatoren” beschikbaar. De standaardwaarde voor deze optie is ‘Geen’. De optie werkt op dezelfde manier als wanneer ‘Specifieke personen’ worden geselecteerd als presentatoren voor de vergadering. De organisator van de vergadering kan op het keuzevak klikken om een vervolgkeuzemenu te openen waarin ze kunnen kiezen uit de lijst met gekwalificeerde mensen die zijn uitgenodigd voor de vergadering.

Om in aanmerking te komen voor de rol van medeorganisator, moet een genodigde een account gebruiken dat zich bij dezelfde tenant bevindt als het account van de organisator. Organisatoren kunnen de rol van medeorganisator toewijzen aan maximaal 10 personen.

Medeorganisatoren worden weergegeven als extra organisatoren op het vergaderrooster en ze hebben de meeste mogelijkheden van een organisator in de vergadering. Medeorganisatoren kunnen het volgende doen:

 • Vergaderopties openen en wijzigen
 • Omzeil de lobby
 • Laat mensen uit de lobby toe tijdens een vergadering
 • De vergadering vergrendelen
 • Aanwezige inhoud
 • De vergaderrol van een andere deelnemer wijzigen
 • Beëindig de vergadering voor iedereen

Medeorganisatoren kunnen het volgende niet doen:

 • Breakout rooms maken en beheren
 • Aanwezigheidsrapporten bekijken en downloaden
 • De opname van de vergadering beheren
 • De uitnodiging voor de vergadering bewerken
 • De rol Organizer verwijderen of wijzigen

In lijn hiermee wordt de selectie ‘Alleen ik’ voor de vergaderoptie ‘Wie kan presenteren?’ bijgewerkt om aan te geven dat dit van toepassing is op ‘Alleen ik en medeorganisatoren’.

De selectie ‘Alleen ik’ voor de vergaderoptie ‘Wie kan de lobby omzeilen?’ is ook bijgewerkt om aan te geven dat dit van toepassing is op ‘Alleen ik en medeorganisatoren’.

Het gebruik van de rol van medeorganisator voor een vergadering is optioneel. Als gebruikers ervoor kiezen om de functie voor medeorganisator niet te gebruiken, wordt er geen wijziging aangebracht.

Deze functie zal naar verwachting eind november worden uitgerold en begin december voltooid zijn. De optie ‘Medeorganisatoren kiezen’ verschijnt automatisch op de pagina met vergaderopties wanneer de functie is uitgerold.

Bron: mspoweruser

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.