Nieuwe Teams met LinkedIn-functies gericht op hybride werk

Microsoft heeft afgelopen donderdag 9 september nieuwe functies aangekondigd voor LinkedIn en Microsoft 365 die zijn ontworpen om tegemoet te komen aan de behoeften van bedrijven die tijdens de pandemie overstappen op hybride werk. In een verklaring zei CEO Satya Nadella dat de mogelijkheden, waarvan de meeste naar verwachting binnen enkele weken zullen worden gelanceerd, bedoeld zijn om software en diensten dynamischer te maken, aangezien de gezondheidscrisis de geplande terugkeer naar kantoor verstoort.

“Onze nieuwe gegevens laten zien dat er geen one-size-fits-all benadering is voor hybride werk, aangezien de verwachtingen van werknemers blijven veranderen”, aldus Nadella. “De enige manier voor organisaties om deze complexiteit op te lossen, is door flexibiliteit te omarmen in hun hele bedrijfsmodel, inclusief de manier waarop mensen werken, de plaatsen waar ze wonen en hoe ze het bedrijfsproces benaderen.”

Outlook, Teams en Viva

In 2019 lanceerde Microsoft Teams Rooms, een beheerplatform voor vergaderruimten in combinatie met een rebranded-release van Skype Room Systems. Na eerder dit jaar een preview te hebben gegeven van nieuwe AI-aangedreven tools die naar Teams Rooms gaan, heeft Microsoft donderdag 9 september gedetailleerd beschreven wat het “een nieuwe categorie intelligente camera’s” noemt, mogelijk gemaakt door actieve luidsprekertracking, meerdere videostreams en mensenherkenning.

Door actieve luidsprekers te volgen, kunnen Teams Room-camera’s in de kamer audio, gezichtsbewegingen en gebaren gebruiken om te detecteren wie in de kamer aan het woord is – en in te zoomen voor een beter perspectief. Met meerdere videostreams kunnen deelnemers in de ruimte in hun eigen videovenster worden geplaatst. En personenherkenning identificeert en toont de profielnaam van ingeschreven gebruikers in hun videovenster.

Microsoft zegt dat alle drie de nieuwe functies in de komende maanden beschikbaar zullen zijn voor OEM’s, waaronder Jabra, Poly, Neat en Yealink, en in de loop van het volgende jaar als updates zullen worden uitgerold. Een van de OEM’s, Logi, is van plan een aanvullend dockingstation te introduceren met ingebouwde luidspreker en aanraakbedieningen die zijn geoptimaliseerd om met Teams te werken.

LogiDocking for Microsoft Teams Rooms
Het nieuwe Logi-dockingsysteem voor Microsoft Teams Rooms.
Bron: Microsoft

Andere nieuwe Teams-functies die donderdag 9 september zijn aangekondigd, zijn onder meer de dynamische weergave in Teams, die automatisch elementen van de vergadering aanpast, zodat deelnemers de ruimte en inhoud beter kunnen zien. Er zijn ook updates voor de Companion-modus in de Teams-mobiel, die deelnemers in de ruimte snel toegang geeft tot betrokkenheidsfuncties zoals chat, live reacties, Whiteboard en bedieningselementen voor vergaderingen en apparaten, zoals de mogelijkheid om deel te nemen aan een vergadering, een PowerPoint te casten, het geluid te dempen kamer, en zet kamercamera’s aan en uit.

Nieuwe apps in Teams-vergaderingen ondersteunen realtime interactie, waardoor deelnemers app-inhoud kunnen delen en gebruiken in de vergaderfase. Ondertussen zijn nieuwe verlichtingscorrecties, die in de komende maanden zullen verschijnen, ontworpen om deelnemers te helpen verschijnen in video-on-vergaderingen in omgevingen met weinig licht.

In PowerPoint introduceert Microsoft een nieuwe functie genaamd Cameo. Cameo, dat in 2022 debuteert, integreert de camerafeed van Teams in een presentatie, zodat de presentator kan aanpassen hoe en waar hij wil verschijnen met dia’s. Een andere nieuwe AI-aangedreven functie, Speaker Coach – die ook volgend jaar wordt gelanceerd – deelt privé richtlijnen over het tempo van gebruikers, stelt hen op de hoogte als ze iemand onderbreken en herinnert hen eraan om in te checken bij hun publiek.

Hot desking en CarPlay

Een andere mogelijkheid van Teams die vanochtend is onthuld, is ondersteuning voor hot desking, waarmee mensen flexibele werkplekken in hun kantoor kunnen vinden en reserveren. Werknemers kunnen vooraf ruimtes reserveren via Outlook of Teams om toegang te krijgen tot hun persoonlijke Teams-agenda, chats, vergaderingen en meer. Met nieuwe Outlook RSVP- en werkurenfuncties kunnen mensen aangeven of ze persoonlijk of online aanwezig zullen zijn en kunnen ze specifieke werkschema’s opnemen in hun agenda’s.

Teams-schermen kunnen worden gebruikt als een stand-alone apparaat of als tweede scherm met de hot desking-ervaring. Bij het afmelden worden persoonlijke gegevens van het apparaat verwijderd. Microsoft zegt dat de Lenovo ThinkSmart View de functie tegen het einde van 2021 zal ondersteunen, voorafgaand aan de komst van Working hours en RSVP begin volgend jaar.

Teams Apple Carplay
Binnenkort ondersteunt Microsoft Teams CarPlay.
Afbeelding tegoed: Microsoft

Ten slotte voegt Microsoft op het gebied van Teams ondersteuning toe voor Apple CarPlay. Gebruikers kunnen vanaf deze maand deelnemen aan Teams-vergaderingen en onderweg handsfree bellen in ondersteunde auto’s – Siri trekt vergaderingen wanneer daarom wordt gevraagd.

LinkedIn en Viva

Microsoft heeft ook een openbare preview aangekondigd van de mobiele app Viva Connections, die in september wordt uitgerold. Viva Connections bouwt in op Teams en biedt een punt voor nieuws en gesprekken binnen een gepersonaliseerde feed. In het dashboard kunnen werknemers middelen en bruikbare taken vinden, zoals het indienen van onkostendeclaraties, verlof aanvragen of de vaccinatiestatus verifiëren om terug te keren naar kantoor.

Aan de kant van LinkedIn implementeert het platform speciale zoekfilters voor vacatures om gemakkelijker externe, hybride en onsite kansen te ontdekken. LinkedIn zal binnenkort ook een ruimte in bedrijfsprofielen bieden waar bedrijven kunnen specificeren of open functies moeten worden ingeënt en of het bedrijf van plan is terug te migreren naar een kantoor, op afstand te blijven of hybride te gaan.

Om om- en bijscholing te bevorderen, zegt LinkedIn dat zijn platform voor het opbouwen van vaardigheden, LinkedIn Learning Hub, over twee weken algemeen beschikbaar zal zijn. Inmiddels heeft het sociale netwerk tot en met 9 november 2021 bijna 40 LinkedIn Learning-cursussen gratis gemaakt.

“De verschuiving naar hybride werken is spannend, maar zal een uitdaging zijn voor elke leider en organisatie. Organisaties die de verandering omarmen en flexibiliteit in hun bedrijfsmodellen opnemen, zullen betere en meer inclusieve werkomgevingen creëren”, schreef Microsoft Teams-general manager Nicole Herskowitz in een blogpost. “Bij Microsoft zijn we toegewijd aan het ondersteunen van een hybride werkcultuur waarin flexibiliteit voorop staat – waardoor onze klanten en onze medewerkers de mogelijkheid hebben om overal en altijd te werken en controle te krijgen over hun persoonlijke ontwikkeling en welzijn.”

Bron: venturebeat

Microsoft Teams Logo
Geplaatst op
sep 11, 2021
Categorieën