Terug naar het overzicht

23 oktober 2021

Microsoft Teams vereenvoudigt wisselen van vergaderweergaves

Microsoft Teams introduceert binnenkort een gloednieuwe functie die het wisselen tussen verschillende weergaven tijdens vergaderingen vereenvoudigt. Met de komst van de nieuwe weergaveschakelaar, die prominent in de bovenste balk van de Teams-vergaderinterface zal verschijnen, kunnen gebruikers moeiteloos overschakelen tussen diverse modi zoals de Samen-modus, Focus-modus, Galerij bovenaan en Volledig scherm-modus.

Belangrijke updates:

  • Introductie Weergaveschakelaar: Deze handige tool wordt binnenkort toegevoegd aan Microsoft Teams, waardoor het gemakkelijker wordt om tijdens een vergadering te schakelen tussen verschillende weergaven.
  • Huidige Situatie: Om van weergave te wisselen, moet men momenteel navigeren via het ellipsenmenu (de drie puntjes), wat niet altijd even snel en intuïtief is.
  • Aankondiging en Beschikbaarheid: De functie werd oorspronkelijk aangekondigd in maart 2021 tijdens het Ignite-evenement en staat gepland om deze maand gelanceerd te worden, hoewel datums op de Microsoft 365-roadmap onderhevig zijn aan verandering.

Microsoft kondigde de view-switcher voor teams in maart 2021 aan bij Ignite. Nu staat in een recent bijgewerkt item in de Microsoft 365-roadmap dat de functie deze maand zou kunnen aankomen. Datums op de roadmap zijn altijd onder voorbehoud, dus het kan zijn dat we wat langer moeten wachten om de view switcher te gebruiken.

De weergaveschakelaar belooft een soepeler en efficiënter beheer van weergaveopties tijdens online meetings, waardoor deelnemers de inhoud beter naar eigen voorkeur kunnen ervaren. Hoewel het een kleine toevoeging lijkt, verhoogt het de gebruiksvriendelijkheid van Teams aanzienlijk door direct toegankelijke opties voor het aanpassen van de weergave. Dit kan vooral handig zijn in een tijd waarin videovergaderingen een essentieel onderdeel van ons dagelijks werk en communicatie zijn geworden.

teams meeting

Dit is weer een voorbeeld van hoe Microsoft blijft innoveren en de gebruikservaring van hun producten continu verbetert, wat essentieel is voor gebruikers die afhankelijk zijn van efficiënte en effectieve communicatietools in hun professionele leven.

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.