Terug naar het overzicht

11 juni 2022

Microsoft werkt aan games voor Microsoft Teams

Het testen van casual games binnen Teams is begonnen.

Microsoft is begonnen met het brengen van casual games naar zijn Microsoft Teams-service. Bronnen die bekend zijn met de plannen van Microsoft vertellen The Verge dat de softwaremaker is begonnen met het testen van games zoals SolitaireConnect 4 en Wordament binnen Microsoft Teams. De casual games zijn ontworpen om collega’s tegen elkaar te laten spelen tijdens vergaderingen.

Hoewel je Halo of Forza niet snel in Teams zult spelen, kijkt Microsoft duidelijk naar games als een andere manier om de vergaderervaring te verbeteren, omdat bedrijven de behoeften van hybride en werken op afstand in evenwicht blijven brengen.

Microsoft test momenteel alleen casual games intern uit zijn Casual Games-aanbod en het bedrijf zou ervoor kunnen kiezen om deze integratie niet uit te rollen naar consumenten en bedrijven. Microsoft weigerde commentaar te geven op het testen van games binnen Microsoft Teams.

Naast het testen van casual games in Teams, ziet Microsoft ook virtuele ruimtes in Teams voor zich waar collega’s kunnen netwerken en socializen met games. Deze virtuele ruimtes maken deel uit van de bredere metaverse-plannen van Microsoft en het bedrijf heeft eerder zijn ambities voor 3D-avatars en meeslepende vergaderingen die naar verwachting dit jaar in Microsoft Teams aankomen, gedetailleerd beschreven.

Microsoft heeft voortdurend functies toegevoegd aan Teams met het oog op werken op afstand. Together Mode was bijna twee jaar geleden een van de eerste toevoegingen uit het pandemietijdperk en Microsoft Teams is ook bijgewerkt met op afstandsvriendelijke weergaven en functies en mobiele verbeteringen.

Bron: theverge

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.