Terug naar het overzicht

16 september 2023

Nieuwe Controlefuncties in Bing Chat Enterprise Service van Microsoft

Microsoft heeft een nieuwe Bing Chat Enterprise-serviceplan gelanceerd dat organisaties meer controle geeft over wie de service kan gebruiken. De nieuwe functie stelt IT-beheerders in staat om de service te testen met een kleine groep testers voordat deze breder wordt uitgerold.

Microsoft begon in juli met de uitrol van de nieuwe Bing Chat Enterprise-service in preview. Deze door AI aangedreven chattool is bedoeld om een hoger niveau van gegevensbescherming te bieden voor organisaties met beveiligings- en privacyzorgen. Het biedt verifieerbare antwoorden op vragen gesteld in natuurlijke taal met citaten en visuele oplossingen zoals grafieken en diagrammen. Bing Chat Enterprise is zonder extra kosten beschikbaar voor klanten met Microsoft 365 E3, E5, Business Standard en Business Premium-abonnementen.

Bing Chat Enterprise serviceplan

Tot nu toe stond Microsoft IT-professionals toe Bing Chat Enterprise in te schakelen of uit te schakelen voor alle eindgebruikers in hun Microsoft 365-tenants. Met het nieuwe Bing Chat Enterprise Service Plan kunnen beheerders de service uitrollen via ring-gebaseerde implementatie. Zodra ingeschakeld, kunnen gebruikers toegang krijgen tot Bing Chat Enterprise wanneer ze zijn ingelogd op Bing.com en Microsoft Edge met hun werk (Microsoft Entra ID) accounts. Het kan echter tot 48 uur duren voordat de wijzigingen van kracht worden.

“Er is een Bing Chat Enterprise-serviceplan (Bing_Chat_Enterprise) toegevoegd aan in aanmerking komende Microsoft 365-licenties in het Microsoft 365-beheercentrum. Beheerders kunnen dit serviceplan gebruiken om toegang te beheren tot Bing Chat Enterprise voor specifieke gebruikers en groepen,” legde Microsoft uit.

Momenteel is het Bing Chat Enterprise-serviceplan niet beschikbaar voor onderwijsklanten met A3- en A5-abonnementen. Microsoft is van plan IT-beheerders op de hoogte te stellen van de beschikbaarheid van het serviceplan via een bericht in het Microsoft 365-beheercentrum.

Bing Chat Enterprise heeft geen toegang tot organisatiegegevens

Microsoft verduidelijkte dat Bing Chat Enterprise alleen gegevens uit het publieke web haalt. Het heeft geen toegang tot organisatiebronnen binnen Microsoft 365, inclusief e-mails, documenten en Teams-vergaderingen.

“Het heeft alleen toegang tot organisatorische gegevens die een gebruiker expliciet heeft getypt of rechtstreeks in de chat heeft gekopieerd, of als een gebruiker Bing Chat Enterprise opent in de zijbalk van Microsoft Edge en toestemming heeft gegeven voor toegang van Bing Chat Enterprise tot een document of intranetpagina die in de browser is geopend. In beide scenario’s behoudt Bing Chat Enterprise geen van deze gegevens nadat de chatsessie is afgelopen,” voegde Microsoft eraan toe.

Microsoft legde uit dat Bing Chat Enterprise mogelijk gegevens verwerkt in datacenters gevestigd in de Verenigde Staten. De gegevens zijn echter gecodeerd tijdens de overdracht en worden bewaard voor een korte cachingperiode. Als je geïnteresseerd bent, kun je meer details vinden over gegevensverwerking op de Bing Chat Enterprise Privacy en Beveiligingen ondersteuningspagina.

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.