Terug naar het overzicht

15 september 2023

Introductie van Waarschuwingen en Meldingen in Microsoft 365 Lighthouse

Microsoft 365 Lighthouse blijft innoveren en heeft nu een nieuwe functie geïntroduceerd: alerts en meldingen. Dit maakt het voor gebruikers mogelijk om meteen actie te ondernemen zo gauw er iets gebeurt. Als cloud-gebaseerd platform, helpt Lighthouse Managed Service Providers (MSP’s) bij het beheren van meerdere Microsoft 365 klantentenants op grotere schaal.

Multi-tenant alarmen

Het voornaamste nieuwe onderdeel van Microsoft 365 Lighthouse is de functie van multi-tenant alarmen. Met deze functie kunnen MSP’s aangepaste alarmen configureren voor uiteenlopende situaties en ze richten aan specifieke tenantgroepen. Bovendien kunnen deze alarmen naadloos worden geïntegreerd met externe ticketing-systemen, wat hun veelzijdigheid en gebruiksgemak nog meer vergroot.

Er zijn vele functies en voorzieningen van Microsoft 365 Lighthouse die gerelateerd zijn aan waarschuwingen en meldingen. Een van deze opties is het gebruik van vooraf gedefinieerde en aangepaste waarschuwingen. Lighthouse bevat standaard een aantal voorbeeldtypen van waarschuwingen die MSP’s naar eigen behoefte kunnen wijzigen. Daarnaast kunnen MSP’s ook aangepaste waarschuwingsregels maken. Deze regels kunnen specifieke tenants selecteren op naam of labels gebruiken om tenants te organiseren in beheergroepen.

Beschikbare alarmtypen

Microsoft 365 Lighthouse heeft ook een breed scala aan beschikbare alarmtypen, waaronder waarschuwingen gerelateerd aan riskant gedrag van gebruikers, apparaten zonder antivirusbescherming, afwijkingen van de basislijn, niet-compliant apparaten, beveiligingsincidenten, en actieve bedreigingen op apparaten.

Lighthouse stelt MSP’s ook in staat om te kiezen voor welke tenants de alarmen moeten gelden: alle tenants, specifieke tenants, of tenants gegroepeerd door labels. Deze alarmen kunnen zodanig worden geconfigureerd dat gebruikers, groepen binnen de tenant, of externe e-mailadressen worden genotificeerd.

Alertpagina

Daarnaast biedt Lighthouse een alertpagina waar MSP’s alerts kunnen bekijken en beheren. Deze pagina biedt een historisch beeld van de resolutiepercentages van waarschuwingen en maakt een dieper onderzoek van elke waarschuwing mogelijk.

Kortom, de nieuwe multi-tenant waarschuwingenfunctie in Microsoft 365 Lighthouse is een waardevolle toevoeging aan het platform. Het voorziet MSP’s van de hulpmiddelen die ze nodig hebben om proactief toezicht te houden op de tenants van hun klanten en snel te reageren op eventuele problemen.

Niet alleen stelt Microsoft 365 Lighthouse MSP’s in staat om de status en ernst van alarmen te regelen, maar ze kunnen ook alarmen toewijzen aan specifieke gebruikers. Dit zorgt voor een efficiëntere opvolging van potentiële beveiligingsincidenten en risicogedrag. MSP’s kunnen ook opmerkingen toevoegen aan het alarm, wat handig kan zijn voor aantekeningen of voor het bijhouden van stappen voor probleemoplossing.

Bovendien biedt Lighthouse een compleet overzicht van de geschiedenis van elk alarm. Hier kunnen MSP’s zien wanneer het alarm is gestart, eventuele toegevoegde opmerkingen bekijken, en een auditlogboek van updates die zijn gemaakt aan het alarm bekijken. Dit zorgt voor een transparante en controleerbare manier van beheer, onderhoud en probleemoplossing.

In samenvatting

Microsoft 365 Lighthouse’s multi-tenant alarmfuncties zijn een waardevolle toevoeging aan het platform. Ze bieden MSP’s de middelen die ze nodig hebben om proactief hun klanten te monitoren en om snel te reageren op potentieel risicovolle situaties. Door middel van uitgebreide mogelijkheden voor het configureren van alarmen, gerichte benadering, integratie met derde-partij ticketing-systemen en uitgebreide monitoring- en beheertools, tilt Microsoft 365 Lighthouse het MSP-beheer naar een hoger niveau.

Al deze functies zijn ontworpen om MSP’s te helpen hun beheerprocessen te stroomlijnen. De variëteit aan beschikbare alarmtypes en de flexibiliteit in het configureren ervan, betekent dat MSP’s precies die informatie kunnen krijgen die ze nodig hebben, op het moment dat ze het nodig hebben. Ook kan er een onmiddellijke reactie worden geïnitieerd, wat het beveiligingsniveau ten goede komt.

Het opnemen van links naar getroffen gebruikers of apparaten in de alarmmeldingen vergemakkelijkt bovendien een snelle reactie. Dit betekent dat MSP’s meteen kunnen doorgaan met eventuele oplossingen of acties die nodig zijn, zonder dat ze extra tijd nodig hebben om de relevante gegevens op te zoeken.

Kortom, Microsoft 365 Lighthouse’s multi-tenant alarmfuncties bieden MSP’s een krachtige toolset voor het monitoren en beheren van meerdere klanten. Door MSP’s te voorzien van de tools die zij nodig hebben, kunnen zij anticiperen op en snel reageren op potentiële problemen. Daarmee biedt Microsoft 365 Lighthouse unieke voordelen op het gebied van schaalbaarheid, efficiëntie en beveiliging.

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.