Terug naar het overzicht

27 augustus 2023

Microsoft Purview DLP: Verbeterde Beveiliging & Beheer

Microsoft zet nieuwe stappen in data beveiliging met de recente verbeteringen van Microsoft Purview Data Loss Prevention. Met de nieuwste updates wordt de bescherming verbeterd, worden DLP-mogelijkheden uitgebreid en worden dagelijkse activiteiten voor beheerders eenvoudiger gemaakt.

Allereerst heeft Microsoft optische karakterherkenning (OCR) ondersteuning geïntroduceerd in de openbare voorvertoning in Microsoft Teams en Exchange Online. Deze beveiligingsfunctie voorkomt dat gevoelige informatie, zoals sofi-nummers en creditcardgegevens, wordt gedeeld.

Daarnaast breidt Microsoft de document fingerprinting ondersteuning uit naar Teams, OneDrive, SharePoint Online en Windows Endpoint. Met deze functie kan een standaardformulier omgezet worden naar een gevoelig informatietype (SIT) dat gebruikt kan worden in de voor de DLP-policy geconfigureerde regels.

Verder is Microsoft Purview Data Loss Prevention uitgebreid met nieuwe functies die voorkomen dat werknemers gevoelige informatie plakken op geselecteerde websites. IT-beheerders kunnen nu DLP-policies configureren om gevoelige bestanden die op netwerkshares zijn opgeslagen, te beschermen.

Verbeterde beheermogelijkheden voor IT beheerders

Tot slot heeft Microsoft verschillende nieuwe beheermogelijkheden voor IT-beheerders aangekondigd. Het is nu mogelijk om inzichten te verkrijgen in de gezondheid en configuratiestatus van alle aangesloten apparaten in het Microsoft Purview compliance portaal. Microsoft heeft ook een nieuwe functie ingeschakeld die alleen beperkte admins toestaat handelingen uit te voeren op geselecteerde gebruikers op basis van attributen zoals afdeling en geografische regio.

Klanten die de nieuwe functies willen uitproberen, moeten de ingebouwde endpoint DLP-functie inschakelen op Windows 11 en 10 apparaten. Geïnteresseerden kunnen ook toegang krijgen tot aankomende functies in de voorvertoning door zich aan te melden voor het Microsoft Purview DLP Customer Connection Program (CCP).

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.