Terug naar het overzicht

14 april 2022

Hopelijk hoef je deze Microsoft Teams-update nooit te gebruiken

Noodoproepen op Microsoft Teams krijgen een welkome update

Het markeren van noodoproepen via Microsoft Teams moet binnenkort een stuk eenvoudiger zijn dankzij een nieuwe update die naar de service komt.

Met het videoconferentieplatform kunnen beheerders binnenkort aanpasbare banners maken binnen Microsoft Teams die gebruikers waarschuwen wanneer er een noodoproep binnenkomt.

Dit zou dergelijke oproepen onmiddellijk moeten helpen opvallen bij gebruikers, vooral als hun aandacht is verdeeld over een aantal andere taken.

Microsoft Teams-noodgeval

In zijn officiële vermelding over de Microsoft 365-stappenplan, merkt het bedrijf op dat gebruikers het bericht van hun beheerder kunnen bevestigen door op de banner te klikken in een Microsoft Teams-oproep.

Hierdoor kunnen beheerders de waarschuwingen formuleren of verwoorden zoals ze dat nodig hebben, wat uiterst handig kan zijn voor scholen of industriële klanten, die mogelijk heel andere noodcategorisaties hebben.

De functie is voorlopig nog in ontwikkeling, maar Microsoft heeft een verwachte releasedatum van april 2022 vastgesteld, wat betekent dat deze binnenkort zou kunnen aankomen.

Bij de lancering zal de functie beschikbaar zijn voor Microsoft Teams-gebruikers over de hele wereld op desktop- en Mac-platforms.

Bron: techradar

Meer weten?

Neem contact op

Gerelateerde
blogs

Naar alle blogs

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.