Terug naar het overzicht

15 februari 2023

Microsoft Yammer wordt volgende maand Viva Engage

Microsoft gaat all-in op VIva Engage als Yammer merk zal verdwijnen en Viva Engage zal worden om beter aan te sluiten bij Microsoft Viva.

Microsoft verandert samenwerkingstool Yammer in Viva Engage om beter aan te sluiten bij Microsoft Viva, het employee experience platform van het bedrijf binnen Microsoft 365 en Microsoft Teams.

De IT-gigant uit Redmond lanceerde vorig jaar Viva Engage, dat het een “evolutie” van de Yammer Communities-app in Teams noemt. Nu wordt heel Yammer Viva Engage en wordt het merk Yammer met pensioen, zegt het bedrijf.

Deze wijziging begint volgende maand, omdat Microsoft van plan is nieuwe functies toe te voegen aan Viva Engage die zijn ontworpen om leiderschapsbetrokkenheid, expressie, evenementen en kennisontdekking te stimuleren.

Vanaf volgende maand zien gebruikers updates voor de community-app voor Outlook en mobiele Yammer-apps voor iOS en Android. Buiten merkwijzigingen zullen er geen wijzigingen zijn in functies, mogelijkheden en investeringen voor Microsoft 365-klanten, maar het bedrijf zal doorgaan met het inbouwen van nieuwe mogelijkheden in de uniforme Viva Engage-oplossing.

“We zijn enthousiast over hoe deze verandering een uniforme Viva Engage-ervaring zal creëren op het web, mobiel en andere eindpunten en consistentie zal brengen voor Yammer- en Viva-gebruikers”, schrijft Seth Patton, general manager van Microsoft 365, in een blog. “Deze evolutie maakt plaats voor nieuwe Viva-mogelijkheden aangedreven door Viva Engage en zal functies, middelen, training, documentatie en ondersteuning voor klanten stroomlijnen.”

Viva-Engage
Viva Engage Bron: Microsoft

Het bedrijf begint ook met het uitrollen van nieuwe mogelijkheden in Viva Engage die aanvankelijk in september 2022 werden aangekondigd, waaronder Leadership Corner, een nieuwe ruimte voor leiders om contact te maken met werknemers, resourcegroepen te presenteren, evenementen te houden en meer. Leiders kunnen de betrokkenheid volgen via statistieken die de rechten van werknemers meten en discussies begeleiden.

Leadership Corner bevat ook AMA-evenementen om verdere betrokkenheid te stimuleren. De functie is ontworpen om standaard stadhuiservaringen te moderniseren door middel van upvoting, Q &A en andere boeiende discussiefuncties.

Een andere nieuwe tool bevat Answers in Microsoft Viva om werknemers te helpen antwoorden van collega’s te vinden door vergelijkbare vragen naar voren te brengen die zijn beantwoord, aanbevolen onderwerpen en experts, topoplossingen en meer.

Microsoft voegt ook nieuwe geavanceerde analyses toe in Viva Engage om organisaties te helpen in te zoomen op een verscheidenheid aan dashboards met speciale statistieken voor persoonlijke analyses, doelgroepanalyses, campagneanalyses en wereldwijde antwoorden.

Voor IT-beheerders voegt Microsoft een nieuw beheercentrum toe in Viva Engage, waar beheerders taken kunnen voltooien en rollen en verantwoordelijkheden kunnen toewijzen aan gelicentieerde Viva Suite-gebruikers. Alle inhoudsbeheer en ander beheerbeleid van Yammer blijven hetzelfde, voegt Microsoft eraan toe.

Bron: mytechdecisions

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.