Terug naar het overzicht

04 februari 2023

Microsoft werkt VIVA Sales bij met ervaring op basis van kunstmatige intelligentie


Microsoft werkt VIVA Sales bij met een nieuwe generatieve ervaring op basis van kunstmatige intelligentie om verkopers te helpen effectiever te communiceren met klanten en nieuwe prospects.

De service maakt gebruik van de GPT-3.5-service van Open AI – een op AI gebaseerd taalmodel – om voorgestelde e-mailreacties te genereren die verkopers in verschillende scenario’s kunnen gebruiken, waaronder het beantwoorden van een vraag of het maken van een verkoopvoorstel. Het bevat ook gegevens die relevant zijn voor de specifieke ontvanger, zoals prijzen, promoties en deadlines.

Om de bestaande mogelijkheden voor gespreksintelligentie in Viva Sales te verbeteren, zal Microsoft ook natuurlijke taalverwerkingstechnologie gebruiken om oproepsamenvattingen te genereren, vragen te detecteren, kritieke prestatie-indicatoren te berekenen, actie-items te extraheren, enzovoort.

De nieuwe AI-mogelijkheden helpen verkoopteams tijd te besparen en zullen verkopers er ook aan herinneren wanneer het tijd is om e-mails op te volgen.

Bron: technologyrecord

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.