Terug naar het overzicht

03 februari 2023

7 meest opwindende app-aankondigingen op Microsoft Ignite 2022

Als u Microsoft-producten volgt, weet u misschien van Microsoft Ignite. Jaarlijks gehouden, genereert het veel spannende updates en aankondigingen in de Microsoft-wereld.

Een ding dat je zult merken is dat Microsoft Teams veel liefde kreeg op het evenement. Microsoft beschrijft Teams nu als ‘de app in het centrum van Microsoft 365’. We kunnen zien waarom het bedrijf deze virtuele werkruimte blijft verbeteren. Teams heeft nu meer dan 280 miljoen gebruikers. Het is niet verwonderlijk dat Microsoft meer dan 450 nieuwe Teams-functies heeft geïntroduceerd. En dat is nog maar in het laatste jaar.

We bespreken hieronder enkele Teams-functies, samen met andere Microsoft-app-aankondigingen van Ignite. Deze kunnen u enkele ideeën geven voor uw volgende digitale workflowupgrade.

Teams Premium

Er is een nieuw Teams Premium-aanbod van Microsoft dat een geheel nieuwe AI-component aan het platform toevoegt. Deze service bevat verschillende AI-aangedreven functies. Ze laten het lijken alsof je je eigen vergaderassistent hebt.

Enkele van de coole functies zijn het automatisch genereren van hoofdstukken uit een Teams-vergadering. De app genereert ook gepersonaliseerde hoogtepunten voor u. Dit voorkomt dat u de vergadering later opnieuw hoeft te bekijken.

Als u internationaal vergadert, kunt u genieten van realtime vertalingen voor bijschriften. Vergadergidsen is een andere nieuwe functie. Het stelt uw vergaderopties in op basis van uw behoeften.

360-graden intelligente camera voor teamsvergaderingen

SmartVision 60 is de eerste intelligente 360-gradencamera in het midden van de kamer. Het heeft de mogelijkheid om de luidspreker te volgen terwijl ze bewegen. De camera krijgt binnenkort ook een functie voor het herkennen van mensen.

Virtuele vergaderingen kunnen veel meer aanvoelen als echte vergaderingen met SmartVision 60. In plaats van alleen een kleine videofeed van één persoon te zien, kan de beweging van de camera een heel team vastleggen.

Cisco is nu een Certified Devices Partner voor Teams Rooms

Degenen die fan zijn van Cisco-vergaderproducten zullen blij zijn te weten dat ze nu meer opties hebben. Microsoft heeft aangekondigd dat Cisco nu een Teams Room Certified Devices-partner is. U kunt nu Teams-vergaderingen starten op alle gecertificeerde Cisco-vergaderapparaten.

Microsoft Places

Een van de virtuele werkruimte-apps die de nieuwe hybride beweging ondersteunt, is Microsoft Places. Dit is een teambeheer-app die kan worden geïntegreerd met de rest van het Microsoft 365-ecosysteem.

Het kantoor bestaat nog steeds, maar voor hoe lang? Een groot deel van de wereld moest tijdens de pandemie dingen virtueel doen. Veel bedrijven en werknemers vonden het op die manier beter. Vierenzeventig procent van de Amerikaanse bedrijven heeft of is van plan een permanent hybride werkmodel in te voeren.

Microsoft Places is nog een manier waarop Microsoft de hybride kantoorrevolutie leidt. Enkele van de functies van de app zijn:

  • Beheren en bijhouden waar medewerkers werken (thuis of op kantoor)
  • Bijhouden of collega’s weg of beschikbaar zijn
  • Volg het gebruik van fysieke ruimte om strategische beslissingen te nemen

Uren & Locatie functie in Outlook & Teams

Een andere functieaankondiging met betrekking tot de hybride werkwereld is uren en locatie. Dit is een nieuwe mogelijkheid die is toegevoegd aan Teams en Outlook om het gemakkelijker te maken om persoonlijke vergaderingen te plannen.

Het kan lastig worden om persoonlijke vergaderingen te plannen als u niet weet wie er op kantoor werkt en wie op afstand is. Als je van plan bent zonder te controleren, zul je iemand zeker vervreemden. Ze zullen niet blij zijn als ze van plan waren om die dag vanuit huis te werken.

Met de functie nieuwe uren en locatie kunnen mensen opgeven waar ze werken. Zij kunnen dit van uur tot uur aanpassen. Het neemt het giswerk weg bij het plannen.

Loop App Privé preview

Een andere spannende app-aankondiging die Microsoft deed, ging over zijn Loop-app. Daarin stond dat Loop een privévoorbeeld invoerde. Dit geeft sommige organisaties de kans om het te bekijken.

Loop is een collaboratieve werkruimte-app die teams helpt ideeën op te doen in een virtuele ruimte. Alle gegevens die worden opgehaald uit Microsoft 365-apps worden automatisch gesynchroniseerd om up-to-date te blijven.

Microsoft Clipchamp Video-editor

U hebt misschien een onbekende app opgemerkt die op Duikt in Windows. Microsoft Clipchamp werd formeel aangekondigd tijdens het Ignite-evenement. Het is een snelle en eenvoudige video-editor voor Windows-pc’s.

Heb je je ooit gefrustreerd gevoeld toen je een video probeerde te repareren en niet de juiste tool had om het te doen? Dan wil je misschien eens nader bekijken wat Clipchamp te bieden heeft. Het lijkt een vrij lage leercurve te hebben.

Hulp bij het navigeren door het Microsoft 365-universum

Microsoft 365 heeft in korte tijd een lange weg afgelegd. Er zijn veel verschillende app-integraties die u kunt gebruiken om uw workflow van stroom te voorzien. Maar het kan een beetje ingewikkeld worden zonder een expert om te helpen. Bel ons vandaag nog om een Microsoft-consult in te plannen.

Bron: gopher

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.