Terug naar het overzicht

10 december 2022

Microsoft weigert Skype te laten sterven, introduceert een ander herontwerp

Teams is misschien het primaire communicatieplatform van Microsoft, maar het bedrijf pusht nog steeds een grote update voor Skype met een geheel nieuw uiterlijk.

Microsoft lijkt te weigeren Skype los te laten, ook al is Teams duidelijk de focus van zijn communicatie-inspanningen geworden. Het bedrijf heeft een ander groot herontwerp voor Skype aangekondigd, iets meer dan een jaar sinds de laatste grote visuele vernieuwing, waarbij meer kleurrijke thema’s en illustraties worden geïntroduceerd. Er zijn ook enkele nieuwe functies in tow.

Allereerst wordt deze nieuwe versie van Skype geleverd met een volledig vernieuwde visuele ervaring en het ziet er eigenlijk heel mooi uit. Je ziet nu een kleurrijke koptekst met een verscheidenheid aan thema’s om uit te kiezen, die werken in zowel lichte als donkere modi. Je ziet deze kleuren prominenter in de app, waar ze vroeger vooral zichtbaar waren in chats. Er zijn ook kleurrijke illustraties te zien tijdens het installatieproces, die de dingen een beetje levendiger maken. Microsoft introduceert ook nieuwe contrastthema’s voor toegankelijkheid, zodat de app nog beter bruikbaar is voor slechtziende gebruikers.

Bovendien wordt de belervaring op mobiel ook vernieuwd om overeen te komen met wat een jaar geleden voor desktops werd geïntroduceerd. U kunt de oproepfase in het lichte thema zien, in plaats van altijd een zwarte achtergrond te zien. De lay-out van het videogesprek wordt ook automatisch aangepast aan het aantal mensen dat deelneemt aan het gesprek. en Microsoft zegt dat het het gemakkelijker maakt om alle gespreksopties bij de hand te hebben tijdens een gesprek.

skype redesign
Bron: Microsoft

Een andere grote update voor oproepen is ondersteuning voor realtime vertaling. Skype kan al audio en tekst vertalen voor gebruikers in een chat, maar in de nabije toekomst voegt Microsoft ook een functie toe waarbij de real-time audiovertaling eigenlijk klinkt als je eigen stem.

Ten slotte krijgt Skype een tabblad Vandaag op het startscherm, wat een nieuwe manier zal zijn om u nieuws rechtstreeks in de app te tonen, waardoor het ook gemakkelijker wordt om ze met uw contacten te delen. U kunt uw nieuwsfeed personaliseren door ook uw favoriete onderwerpen te kiezen.

Bron: Microsoft

Microsoft heeft niet aangegeven wanneer de update beschikbaar zal zijn, hoewel het er nog niet naar uitziet dat deze voor iedereen beschikbaar is.

Wat hier het meest interessant aan is, is, zoals we aan het begin al zeiden, het feit dat Microsoft skype nog steeds ondersteunt. Het bedrijf lanceerde Teams jaren geleden en het is duidelijk waar zijn grootste inspanningen zijn. Met Windows 11 is Teams ingebouwd met de chatfunctie en is het ook bedoeld voor persoonlijk gebruik. In feite is Skype niet meer vooraf geïnstalleerd met Windows 11, dus het is vreemd om zoveel moeite te zien in het opnieuw ontwerpen van Skype, vooral gezien teams zelf (de persoonlijke versie, althans) niet zo vaak grote updates krijgt.

Onlangs lanceerde Microsoft de functie Communities in Teams, die het voor organisaties en verenigingen gemakkelijker maakt om communicatie en evenementen tussen leden te beheren. Het is gewoon vreemd om te zien dat deze twee apps worden ondersteund met verschillende functies en toevoegingen, terwijl het duidelijk is dat Teams het einddoel van Microsoft is. Het zou aantoonbaar beter zijn voor iedereen als al deze inspanningen gericht waren op dezelfde app, maar het lijkt erop dat Skype hier is om te blijven, zelfs als het alleen voor een paar overgebleven diehard fans is.

Bron: MIcrosoft

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.