Terug naar het overzicht

15 december 2022

Microsoft voegt meer functies toe aan Excel, waaronder een nieuwe afbeeldingsfunctie

Als onderdeel van de december-updates voor Excel heeft Microsoft het mogelijk gemaakt om afbeeldingen in cellen in te voegen met behulp van een nieuwe functie. Hier is al het nieuws.

Zoals het de neiging heeft om elke maand te doen, heeft Microsoft alle nieuwe functies gemarkeerd die het de afgelopen maand aan Excel heeft toegevoegd. Er zijn enkele opmerkelijke toevoegingen voor december, beschikbaar op internet, Windows en macOS-versies van de app.

De grootste nieuwe toevoeging is er een die Microsoft in augustus begon te testen met Office Insiders. Dat is de nieuwe IMAGE-functie, waarmee u afbeeldingen rechtstreeks vanaf een bronlocatie in een cel kunt invoegen. Deze functie voegt ook alt-tekst toe voor de afbeelding, zodat deze leesbaar is voor gebruikers met een laag gezichtsvermogen en het gemakkelijker maakt om de afbeeldingen in een Excel-werkblad te manipuleren. De IMAGE-functie is beschikbaar op het web, Windows en Mac. Office Insiders kunnen deze functie ook op Android proberen, hoewel deze nog niet voor iedereen beschikbaar is.

excel image

Afgezien hiervan heeft Excel op het web ook enkele grote verbeteringen ontvangen. Dat omvat de nieuwe formulesuggesties, die gegevens in uw cellen analyseren en suggesties doen voor formules die u mogelijk in een bepaalde cel wilt gebruiken. Een cel in een rij met de naam “totaal” na een reeks getallen stelt bijvoorbeeld automatisch voor om de functie SOM te gebruiken.

Daarnaast kan Excel ook formules voorstellen op basis van voorbeelden uit eerdere cellen. Als er een identificeerbaar patroon is in de gegevens die u eerder hebt ingevoegd, kan Excel een formule voorstellen om de resterende cellen in een specifiek bereik in te vullen. U kunt dit hieronder in actie zien om te begrijpen hoe het werkt.

Andere nieuwe toevoegingen zijn nieuwe suggesties om verbroken koppelingen te herstellen voor cloudwerkmappen waaraan u mogelijk een koppeling hebt gemaakt. Er is nu ook een zoekbalk in het deelvenster Query’s, zodat u uw zoekopdrachten gemakkelijker kunt vinden.

Overgestapt naar de Windows-versie van Excel, zijn veel van de nieuwe toevoegingen exclusief voor Insiders. De enige wijziging die voor iedereen beschikbaar is, afgezien van de image-functie, is een nieuwe sneltoets (Alt + F12 of Option + F12 op Mac) om de Power Query-editor te openen.

Bron: xda-developers

Meer weten?

Neem contact op

Gerelateerde
blogs

Naar alle blogs

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.