Microsoft voegt bescherming toe voor kritieke accounts in Office 365.

Microsoft werkt aan het verbeteren van Microsoft Defender voor Office 365 met prioriteitsbeschermingsfuncties voor accounts van spraakmakende werknemers, zoals managers op directieniveau, waarop bedreigingsactoren zich het vaakst richten.

Microsoft Defender voor Office 365 (voorheen bekend als Office 365 Advanced Threat Protection) biedt Office 365-zakelijke accounts bescherming tegen geavanceerde bedreigingen, waaronder phishing van referenties en het binnendringen van zakelijke e-mail, waarbij gedetecteerde aanvallen automatisch worden hersteld.

De functie is momenteel in openbare preview en Microsoft is van plan deze in november 2020 algemeen beschikbaar te maken voor alle klanten met Microsoft Defender Advanced Threat Protection.

Klanten die volgende maand toegang krijgen, zijn onder meer verplicht om Defender voor Office 365 Plan 2-abonnementen te hebben, inclusief die met Office 365 E5, Microsoft 365 E5 of Microsoft 365 E5 Security.

Makkelijker om de beschermingsinspanningen op de C-suite te richten

“In de afgelopen jaren zijn aanvallers steeds meer overgestapt van het richten op infrastructuur of apparaten naar het richten op gebruikers”, zegt Microsoft in een roadmap waarin de nieuwe functie wordt beschreven.

“Als gevolg hiervan hebben organisaties bescherming nodig voor alle gebruikers, maar nog meer bescherming voor hun meest zichtbare en doelgerichte werknemers.”

Eenmaal beschikbaar, zou de nieuwe functie die bekend staat als Priority Account Protection het beveiligingsteam van een organisatie in staat stellen om kritieke accounts op maat gemaakte beschermingsmaatregelen te bieden om gerichte aanvallen te voorkomen die kunnen leiden tot beveiligingsinbreuken.

Met Priority Account Protection kan prioriteit worden gegeven aan waarschuwingen en dreigingsonderzoeken waarbij de meest zichtbare of meest gerichte gebruikers van een organisatie zijn betrokken.

Priority-Account-alert

Het stelt beveiligingsteams ook in staat om aanvallen op kritieke Office 365-accounts gemakkelijker te identificeren en hun inspanningen snel te verplaatsen naar campagneonderzoek waarbij C-suite-gebruikers betrokken zijn.

“Deze Priority-accounttags en -filters komen overal in het product voor, ook in waarschuwingen, Threat Explorer, Campaign Views en rapporten”, legt Microsoft verder uit.

Microsoft werkt ook aan het opnemen van SMTP MTA Strict Transport Security (MTA-STS) -ondersteuning in Exchange Online om de beveiliging en integriteit van de e-mailcommunicatie van Office 365-klanten vanaf december 2020 te beveiligen.

Bron: bleepingcomputer

Microsoft 365 Hybrid Office
Geplaatst op
nov 6, 2020
Categorieën