Microsoft werkt samen met SpaceX om Azure Space te lanceren om cloud computing naar de laatste grens te brengen.

Microsoft werkt samen met SpaceX en SES om het nieuwe cloud computing-bedrijf voor de ruimte van de technologiegigant te lanceren.

Azure Space, het cloud computing-platform van Microsoft Azure, heeft tot doel mobiele datacenters voor cloud computing aan te bieden die overal kunnen worden ingezet. Voor het opkomende bedrijf heeft Microsoft een beroep gedaan op de Starlink-internetsatellieten van SpaceX en de overeenkomst met satellietbedrijf SES voor Azure Space uitgebreid.

Microsoft krijgt toegang tot het Starlink-breedbandnetwerk (SpaceX heeft tot nu toe meer dan 800 van de satellieten gelanceerd) voor het nieuwe ‘Azure Modular Datacenter’ (MDC) van het bedrijf, een datacenter, een ingesloten eenheid die overal kan worden ingezet, zelfs ‘off het raster, “het creëren van externe connectiviteitstoegang of het ondersteunen van bestaande toegang.

Microsoft cloud computing business for space
Het nieuwe Azure Modular Datacenter (MDC) van Microsoft. (Afbeelding: Microsoft)

“De ruimte heeft de wereld al lange tijd van stroom voorzien en samen met onze partners bij Microsoft waren we verheugd om de ruimte voor alle industrieën te democratiseren om nieuwe opties voor ondernemingen rond connectiviteit en computergebruik mogelijk te maken”, zei Tom Keane, corporate vice president voor Azure Global in een video uitgebracht door Microsoft ..

“Bij Microsoft is onze benadering van de ruimte anders … met de enorme uitdagingen die de ruimte met zich meebrengt, zijn er ook grote kansen. De ruimtevaartgemeenschap groeit snel en innovatie verlaagt de toegangsbarrières voor organisaties in de publieke en private sector”, voegt Keane toe. “We zijn van plan om van Azure het platform en ecosysteem bij uitstek te maken voor de missiebehoeften van de ruimtevaartgemeenschap.”

Deze samenwerking volgt op de hielen van Azure Orbital, een grondstationservice die Microsoft vorige maand heeft uitgerold. Azure Orbital wordt uitgebreid om verbinding te maken met satellieten in lage, gemiddelde en geosynchrone banen, wat passend past in de nieuwe opstelling van het bedrijf met de Starlink-satellieten van SpaceX.

“Je hebt geen glasvezel nodig, je praat in feite met de satellieten die we in een baan om de aarde hebben, de satellieten zullen met elkaar praten en die gegevens naar het andere punt op aarde brengen waar ze nodig zijn,” Gwynne Shotwell, SpaceX-president en chef van operationeel officier, zei in het video-interview met Keane.

“In de afgelopen jaren hebben we een gigantische constellatie van satellieten ontwikkeld om internet over de hele wereld te leveren”, zei Shotwell, eraan toevoegend dat deze samenwerking ons in staat zal stellen nieuwe aanbiedingen te doen voor zowel de publieke als de private sector om connectiviteit te leveren. via Starlink voor gebruik op Azure. “

Naast de aankondiging van Azure Space heeft Microsoft de Azure Orbital Emulator onthuld, die een gesimuleerde omgeving creëert waarin satellieten en satellietconstellaties kunnen worden getest. Hierdoor kunnen openbare of particuliere ondernemingen hun satellietconstellaties op de grond grondiger testen voordat ze in een baan om de aarde vliegen.

Bron: space

Geplaatst op
nov 5, 2020
Categorieën