Terug naar het overzicht

08 november 2022

Microsoft Teams web app is nu beschikbaar voor Linux-gebruikers

Microsoft heeft in zijn begindagen nooit gewaardeerd wat Linux op tafel brengt. De situatie is nu echter compleet anders, omdat de Redmond-gigant open source volledig heeft omarmd. Microsoft heeft onlangs aangekondigd dat de Microsoft Teams progressive web app (PWA) nu beschikbaar is voor Linux-gebruikers.

Teams PWA kan worden geïnstalleerd op Microsoft Edge- en Google Chrome-browsers die op Linux-computers worden uitgevoerd. Teams PWA-gebruikers op Linux krijgen nu sneller de nieuwste Microsoft Teams-functies en “overbruggen de kloof tussen de Teams-desktopclient op Linux en Windows.” De PWA is licht van gewicht en betrouwbaar en bevat veel handige functies die u dagelijks nodig hebt voor vergaderingen.

microsoft teams op linux
Bron: Microsoft

Aangepaste achtergronden, galerijweergave, reacties, de functie handopsteken in vergaderingen, evenals grote galerij- en samenmodusweergaven zijn allemaal beschikbaar in de Teams PWA. Het biedt ook desktopachtige functies, waaronder systeemmeldingen voor chat en kanaal, een dockpictogram met respectievelijke bedieningselementen, automatisch starten van applicaties en eenvoudige toegang tot machtigingen voor systeem-apps. U lijkt dus geen belangrijke functies te missen na het overschakelen naar Teams PWA.

In de officiële blogpost van Microsoft staat ook dat Teams PWA voor Linux kan worden gebruikt met configuratie van voorwaardelijke toegang. Volgens het bedrijf zal het “organisaties helpen een toonaangevende, uniforme endpoint management-oplossing voor Teams te gebruiken vanaf Linux-eindpunten met ingebouwde beveiliging en kwaliteit.”

Microsoft moedigt gebruikers aan om over te schakelen naar de webapplicatie om de voordelen te plukken van de nieuwe functies die bij Teams PWA voor Linux horen. De app biedt een desktop-achtige ervaring, ook al is het een web-app.

Heb je de progressieve webapp microsoft teams op Linux geprobeerd? Als je het hebt geprobeerd, deel dan je gedachten in de comments sectie.

Bron: mspoweruser

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.