Terug naar het overzicht

11 augustus 2022

Barclays kondigt Microsoft Teams aan als voorkeurstool voor samenwerking

Microsoft Teams is nu de favoriete samenwerkings- en communicatietool voor Barclays, beschikbaar voor 120.000 werknemers wereldwijd.

Dinsdag kondigde Microsoft een belangrijke nieuwe zakelijke samenwerking aan met financiële gigant Barclays Bank PLC (Barclays). In het kader van de samenwerking zal de bank van Microsoft Teams zijn favoriete samenwerkingsplatform in zijn hele organisatie maken.

Dit betekent dat Teams de communicatie en het teamwerk tussen 120.000 Barclays-medewerkers en servicepartners over de hele wereld zal stimuleren. Om de ondersteuning te vergemakkelijken, snijdt het bedrijf bestaande samenwerkings- en communicatiediensten die het gebruikt af of stroomlijnt het.

“Moderne technologie is essentieel om onze medewerkers in staat te stellen het hoogste serviceniveau aan onze klanten te leveren op een manier die veerkrachtig en duurzaam is”, zegt Craig Bright, global chief information officer, Barclays. “Microsoft Teams biedt ons een end-to-end samenwerkingsplatform dat ons helpt onze collega’s te verbinden en onze zakelijke mogelijkheden te verbeteren.”

Teams zullen hen vervangen in een poging om de connectiviteit en samenwerking tussen werknemers in het hele bedrijf te vergroten. Microsoft zegt dat het rechtstreeks met Barclays heeft samengewerkt om een soepele overgang en uitrol van Teams door de organisatie te garanderen. Deze switch omvat het waarborgen van gegevensretentie en hulp bij ophalen via Microsoft Pureview.

Onmiddellijke impact

De implementatie van Microsoft Teams op alle wereldwijde Barclays-locaties was in slechts enkele maanden voltooid. Volgens het bedrijf is de impact vanaf het begin duidelijk te zien, met verbeterde samenwerking en efficiëntere communicatie tussen medewerkers.

“In de afgelopen twee jaar is digitale samenwerking centraal komen te staan in hoe werk wordt gedaan. Barclays loopt wereldwijd voorop in de financiële dienstverlening, door zijn werknemers moderne communicatie- en samenwerkingstools te bieden waarmee ze zonder wrijving verbinding kunnen maken”, voegt Rajesh Jha, executive vice president, Experiences & Devices, Microsoft, toe.

Tip van de dag: De functie Windows Klembordgeschiedenis biedt de functionaliteit op elk apparaat, in de ruimte en in de tijd, zodat u op één computer kunt kopiëren en de tekst dagen later op een andere pc kunt plakken. Het is allemaal mogelijk via de Windows 10-klembordbeheerder, waarmee u de klembordgeschiedenis naar believen kunt bekijken, verwijderen, vastzetten en wissen.

Bron: winbuzzer

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.